Περνάει ο έρωτας από το στομάχι; Έχουμε την απάντηση…

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Αυτή τη ρήση θα τη συναντήσετε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Γιατί; Μα φυσικά, γιατί περνάει, και αποδεδειγμένα μάλιστα, αφού πολλές έρευνες έχουν γίνει για να το δηλώνουμε με κατάφαση.

ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Μία έρευνα που έγινε από έγκριτο site που ασχολείται με τις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις και πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη δίνει πολλά στοιχεία. Η ετυμηγορία απελευθερώνει και τις πλέον φεμινίστριες, λέγοντας: μαγειρέψτε ελεύθερα για το σύντροφό σας, μιας και ο έρωτας περνάει πραγματικά από το στομάχι.

Ας δούμε όμως τι λέει η έρευνα.

Διερευνά το ρόλο που διαδραματίζει το φαγητό στην αγάπη τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, και επιβεβαιώνει ότι για ένα μικρό μόνο ποσοστό των ανδρών, ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αντίθετα και εντελώς αναπάντεχα, στις γυναίκες αυτό το ποσοστό ήταν πάνω από το 50%. Πάραυτα, συντριπτική πλειοψηφία και των δύο, παραδέχτηκε ότι το φαγητό διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη σχέση τους.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Το 80% δήλωσε ότι το να ετοιμάσεις ένα γεύμα ή ένα φαγητό για τον αγαπημένο/η σου, αποτελεί εκδήλωση αγάπης.

Αντίθετα, μόνο το 21% ανέφερε ότι το φαγητό αποτελεί πηγή συγκρούσεων ή εντάσεων στη σχέση τους.

Ένα 7% δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει τι πρέπει να τρώνε με τον/την σύντροφό του, και λιγότερο από το 1% δήλωσε ότι οι εντάσεις γύρω από το φαγητό έχουν την αιτία τους στο κακό μαγείρεμα των φαγητών.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Το 90 % δήλωσε ότι οι ικανότητες του άλλου στη μαγειρική, δεν είναι ο πρωτεύοντας παράγοντας στο να συνάψουν μια σχέση.

Κάποια ενδιαφέροντα πρόσθετα ευρήματα της έρευνας είναι, ότι πάνω από το 50 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το φαγητό σαν αντιστάθμισμα αρνητικών συναισθημάτων, στρες και μοναξιάς.

Λιγότερο από το 20% προτιμάει σαν πρώτο ραντεβού να συναντηθεί για καφέ ή για ποτό, ενώ το 48 % προτιμάει ένα δείπνο σαν πρώτο ραντεβού.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Το 40% παραδέχεται ότι το έτερον τους ήμισυ τους εμπνέει ώστε να του μαγειρέψουν και εισπράττουν ευχαρίστηση από αυτή τη διαδικασία.

Στη γνωστή ερώτηση αν είθισται ο άντρας να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού, το 60 % απάντησε ναι.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Μπείτε λοιπόν στην κουζίνα, και φτιάξτε με όλη σας την αγάπη ένα υπέροχο δείπνο για δύο με τις συνταγές που σας έχω εδώ! Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιείστε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία. Φτιάξτε ατμόσφαιρα και αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει.

Δείτε παρακάτω και τη συνταγή μου για το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Red velvet cake

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε