Πίσω

Αγκινάρα: το πιο αντιοξειδωτικό λαχανικό του πλανήτη

Η αγκινάρα είναι χαμηλή σε θερμίδες, είναι πεντανόστιμη και μαγειρεύεται με άπειρους τρόπους. Στα νησιά του Αιγαίου καθώς και στην Κρήτη την αγκινάρα την τρώμε και ωμή σαν μεζέ με αλάτι και λεμόνι. Κατέχει όμως ξεχωριστή θέση στο καθημερινό τραπέζι όταν είναι στην εποχή της αφού οι νησιώτισσες τη μαγειρεύουν σε εβδομαδιαία βάση με απίστευτα νόστιμες συνταγές. Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη των παριανών για τον μουσακά με άγριες αγκινάρες μια κορυφαία συνταγή για το πολύτιμο αυτό λαχανικό της άνυδρης γης των νησιών μας.

10 συνταγές με αγκινάρα που πρέπει να δοκιμάσεις

Αγκινάρες λεμονάτες, νηστίσιμες και φανταστικές στο φούρνο! Φτιάξτε αυτό το εύκολο και υγιεινό φαγάκι και θα με θυμηθείτε!

Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μενού, όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους.

Χταπόδι με αγκινάρες; Ναι, δοκιμάστε το γιατί το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.

Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά. Σπιτικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που μυρίζει Πάσχα, σπίτι και μαμά!

Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά λεμονάτα. Μια πρωτότυπη συνταγή για να μαγειρέψετε τα κουκιά. Δοκιμάστε την!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ φρικασέ θαλασσινών, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Υγιεινό, πεντανόστιμο και μοναδικό.

Μουσακάς με αγκινάρα, μία παραδοσιακή συνταγή από το νησί μου, την Πάρο! Οι άφθονες αγκινάρες που βρίσκουμε σε όλο το νησί, μετατρέπουν αυτό το πιάτο σε μαγεία.

Μία ελαφριά εκδοχή της καρμπονάρας μαζί με αγκινάρες που θα λατρέψετε.

Μοναδικές αγκινάρες ογκρατέν με πράσα και πατάτες! Τι να πρωτοπεί κανείς για τη γεύση και τις μυρωδιές αυτού του ογκρατέν! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Ρεβύθια, πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, μαζί με αγκινάρα, που είναι αντιοξειδωτική και πίτουρο βρώμης με φυτικές ίνες. Τι πιο υγιεινό!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται