Πως φτιάχνω ζάχαρη άχνη

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό και να βλέπετε ότι στο ντουλάπι σας δεν έχετε ζάχαρη άχνη, αλλά πάντα έχετε αποθηκευμένη κοινή κρυσταλλική ζάχαρη;

Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ζάχαρη άχνη σε 5 λεπτά;

νησιώτικα αμυγδαλωτά αχλαδάκια του γαμου και της χαρας παραδοσιακη συνταγη αργυρω
Αμυγδαλωτά του γάμου και της χαράς: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μπλέντερ που χτυπάει και κόβει ταυτόχρονα πολύ δυνατά!

Ιδανικό για το χτύπημα της ζάχαρης είναι ένα πολύ δυνατό μπλέντερ, με μικρό κάδο ώστε να αλέσετε σωστά σαν πούδρα την άχνη.

Εάν έχετε κόφτη μπλέντερ για καφέ ή μπαχαρικά αυτό είναι το καλύτερο και πιο δυνατό μηχάνημα.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ στεγνά και δεν έχουν ίχνος υγρασίας.

Θα χρησιμοποιήσουμε κοινή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και κορν φλάουρ.

εύκολη μπουγάτσα
Μπουγάτσα: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Πως φτιάχνω ζάχαρη άχνη; Μετατροπή της κρυσταλλικής ζάχαρης σε άχνη

Για κάθε φλιτζάνι κρυσταλλικής ζάχαρης χρειαζόμαστε μία κοφτή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα λεύκης κρυσταλλικής ζάχαρης μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ανάλογο κορν φλάουρ. Δηλαδή για κάθε 1 φλ κρυσταλλικής ζάχαρης που θα επεξεργαστούμε, βάζουμε 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ. Πολλαπλασιάζουμε ανάλογα για να φτιάξουμε όση ποσότητα άχνης ζάχαρης θέλουμε.

Χτυπάμε στο μπλέντερ, στη δυνατή ταχύτητα τα δύο υλικά μέχρι να αρχίσει να μετατρέπεται η κρυσταλλική ζάχαρη σε πολύ τριζάτη πούδρα περίπου για 3-4′.

Ανοίγουμε το μπλέντερ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ. Σε αυτή τη φάση θα έχετε την υφή πολύ ψιλής άμμου.

Χτυπάμε ξανά τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε στο τέλος μία αφράτη ζάχαρη άχνη σαν πούδρα με την υφή που όλοι γνωρίζουμε, περίπου 2-3′ επιπλέον.

Αποθηκεύουμε τη ζάχαρη άχνη σε αεροστεγές κουτί με καπάκι για να την προφυλάξουμε από την υγρασία. Κοσκινίστε την πριν από κάθε χρήση για πιο αέρινο αποτέλεσμα

Χρησιμοποιήστε την για να γαρνίρετε ή για να γλυκάνετε τα γλυκά σας.

συνταγη για ευκολο κέικ βανίλια αφρατο απλο κλασικο κεικ βανίλιας
Κέικ βανίλια: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Το κορν φλάουρ είναι απαραίτητο γιατί τραβάει όλη την υγρασία της κρυσταλλικής ζάχαρης ώστε να έχουμε λευκή πούδρα αχνής στο τέλος.

Όσο πιο δυνατό το μπλέντερ που χρησιμοποιείς τόσο πιο λεπτή ζάχαρη άχνη θα πάρεις στο τέλος.

Χρησιμοποίησε την δική σου ζάχαρη άχνη για να φτιάξεις γλάσο, βουτυρόκρεμα, αμυγδαλωτά, πάβλοβα, μαρέγκες, μπουγάτσα, σαντιγί και χίλιες ακόμα συνταγές.

Διαβάστε επίσης παρακάτω πως φτιάχνουμε σπιτικό ζαχαρούχο γάλα!

Πως φτιάχνω ζαχαρούχο γάλα στο σπίτι

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε