Πώς φτιάχνω ζάχαρη άχνη;
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό και να βλέπετε ότι στο ντουλάπι σας δεν έχετε ζάχαρη άχνη, αλλά πάντα έχετε αποθηκευμένη κοινή κρυσταλλική ζάχαρη; Είναι σημαντικό να ξέρεις την αναλογία κρυσταλλική ζάχαρη σε σχέση με άχνη.
Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ζάχαρη άχνη σε 5 λεπτά;
Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μπλέντερ που χτυπάει και κόβει ταυτόχρονα. Ιδανικό για το χτύπημα της ζάχαρης είναι ένα πολύ δυνατό μπλέντερ, με μικρό κάδο ώστε να αλέσετε σωστά σαν πούδρα την άχνη.
Εάν έχετε κόφτη μπλέντερ για καφέ ή μπαχαρικά αυτό είναι το καλύτερο και πιο δυνατό μηχάνημα. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ στεγνά και δεν έχουν ίχνος υγρασίας.
Θα χρησιμοποιήσουμε κοινή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και κορν φλάουρ.