Πίσω

Μανταρίνι ένας διατροφικός θησαυρός

Μανταρίνι

Μανταρίνι, ένα πολύτιμο φρούτο τόσο για την πλούσια διατροφική του αξία όσο και για το μοναδικό του άρωμα και γεύση. Το μανταρίνι είναι ένας διατροφικός θησαυρός, είναι το φρούτο της μακροζωίας με τα μεθυστικά αρώματα.

Πρωτοεμφανίστηκε 3.000 χρόνια πριν, στην Κίνα. Στη χώρα μας φύονται πολλά είδη μανταρινιών με αξεπέραστη την χιώτικη ποικιλία που έχει έντονο άρωμα και γλυκιά γεύση.

Ένα μετρίου μεγέθους μανταρίνι παρέχει σε πολύ μεγάλη περιεκτικότητα νερό, ελάχιστες πρωτεΐνες και υδατάνθρακες μέρος των οποίων είναι φυτικές ίνες και σάκχαρα. Επίσης τα μανταρίνια παρέχουν περίπου 53 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C καθώς και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα πορτοκάλια. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και διάφορες άλλες ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και του δέρματος και προστατεύει την καρδιά από τυχόν νοσήματα.

Από το μανταρίνι αξιοποιούμε τα πάντα στην κουζίνα, ακόμα και τη φλούδα με το θεσπέσιο άρωμα. Τα αιθέρια έλαια του μανταρινιού δίνουν μοναδικά αρώματα στην κουζίνα μας.

Το μανταρίνι, όταν κρυώνει ο καιρός είναι στα καλύτερα του. Από τέλη Οκτώβρη και για δυο μήνες ακόμα, περίπου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, έχουμε το μεθυστικό άρωμα του να δίνει ζωή σε χυμούς, λικέρ, κέικ, πίτες φαγητά και σαλάτες.

Συνταγές με μανταρίνι που πρέπει να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται