Ο τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά δεν λείπει από κανένα τραπέζι στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Για να έχεις μπακαλιάρο τηγανητό στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία για το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου.
Το πιο βασικό σε όλες τις συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι το σωστό ξαρμύρισμά του, αρκετές ώρες πριν το τηγάνισμα στο καυτό ελαιόλαδο.
Ο τηγανητός μπακαλιάρος γίνεται με κουρκούτι. Εδώ θα βρεις το πιο τραγανό κουρκούτι για τηγανητό μπακαλιάρο και όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα, για να ροδίσει ο μπακαλιάρος και να μείνει τραγανό το κουρκούτι του.
Ο χυλός για κουρκούτι μπακαλιάρου, είναι μια εύκολη συνταγή. Το κουρκούτι χυλός με μπίρα παραμένει τραγανό μετά το τηγάνισμα και θα σε ξετρελάνει. Αυτή την ημέρα εκτός από μπακαλιάρο σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι από χυλό μπίρας, φτιάχνουμε και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου.
Οι «μπακαλιαροκροκέτες» είναι από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά. Το πιο βασικό σε όλες τις συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι το σωστό ξαρμύρισμά του, αρκετές ώρες πριν το τηγάνισμα στο καυτό ελαιόλαδο.
Τη σκορδαλιά με πατάτα, που γίνεται αλοιφή και κατάλευκη με τα μυστικά που σας δίνω, ή την παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, μπορείς να τις φτιάξεις 2-3 ημέρες πριν και να τις συντηρήσεις στην συντήρηση του ψυγείου σου. Πάντα κλεισμένες αεροστεγώς σε γυάλινα μπολ με καπάκι. Η σκορδαλιά γίνεται πιο δυνατή μετά από 2-3 ημέρες.
Μπορείς να φτιάξεις σκορδαλιά ροζ με παντζάρια ή σκορδαλιά πράσινη με αβοκάντο.
Παραδοσιακά την 25η Μαρτίου, ετοιμάζουμε και χόρτα βραστά σαλάτα καθώς και παντζάρια σαλάτα.
Εύκολο νηστίσιμο σάμαλι χωρίς γιαούρτι!
Για το παραδοσιακό νηστίσιμο σάμαλι χωρίς γιαούρτι, ανακατεύουμε πρώτα το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι. Σε ένα μπολ,...