Είτε το πούμε στην Αγγλική «cake» είτε το πούμε στην Ισλανδική «kaaks», ή ακόμη και στην Αρχαία Ελληνική «πλακούς», το όνομα εκφράζει μόνο το σχήμα. Το κέικ όμως συνεχίζει να ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μας και να εξιτάρει τη φαντασία μας. Δεν υπάρχει μόνο μία συνταγή , αλλά πολλές απολαυστικές που αφορούν όλα τα γούστα! Η συνταγή ένα απλό κέικ που θα επιλέξεις δεν αρκεί για να το πετύχεις. Υπάρχουν μυστικά στον τρόπο παρασκευής του γλυκού ή αλμυρού που θα φτιάξεις. Αυτά θα το κάνουν ένα υπέροχο κέρασμα στο οποίο κανείς δε θα μπορεί να αντισταθεί. Για να ακούς συχνά την ατάκα «δεν το χορταίνω », καλό θα είναι να εμπιστευτείς τα μυστικά μου. Αργυρώ και κέικ σημαίνει επιτυχία.… γιατί η επιτυχία για το κέικ απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βασίζεται και στη σωστή επιλογή των συστατικών. Αλλά και στον προσεχτικό τρόπο παρασκευής.
Κάποια από τα συστατικά μας στη συνταγή για κέικ απλό δεν πρέπει να φαίνονται. Πρέπει να διαλύονται άμεσα για να συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που κάνουν τις συνταγές για κέικ πρώτες στην επιλογή μας. Για ένα πρωινό γεύμα, ένα δεκατιανό, ένα κέρασμα πριν ή μετά το φαγητό, ένα απογευματινό συνοδευτικό με το τσάι μας, κι ας μην είμαστε αγγλοσάξονες, βρε αδερφέ! Όταν βουτυρώνουμε τη φόρμα για το κέικ μας δε λιώνουμε το βούτυρο. Θέλουμε την υφή του στα τοιχώματα της φόρμας για να αγκαλιάσει τη ζύμη μας και να τη μαλακώσει τόσο όσο!