Πίσω

Κέικ απλό

Κέικ απλό

Είτε το πούμε στην Αγγλική «cake» είτε το πούμε στην Ισλανδική «kaaks», ή ακόμη και στην Αρχαία Ελληνική «πλακούς», το όνομα εκφράζει μόνο το σχήμα. Το κέικ όμως συνεχίζει να ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μας και να εξιτάρει τη φαντασία μας. Δεν υπάρχει μόνο μία συνταγή , αλλά πολλές απολαυστικές  που αφορούν όλα τα γούστα! Η συνταγή ένα απλό κέικ  που θα επιλέξεις δεν αρκεί για να το πετύχεις. Υπάρχουν μυστικά στον τρόπο παρασκευής του γλυκού ή αλμυρού  που θα φτιάξεις. Αυτά θα το κάνουν ένα υπέροχο κέρασμα στο οποίο κανείς δε θα μπορεί να αντισταθεί. Για να ακούς συχνά την ατάκα «δεν το χορταίνω », καλό θα είναι να εμπιστευτείς τα μυστικά μου. Αργυρώ και κέικ σημαίνει επιτυχία.… γιατί η επιτυχία για το κέικ απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βασίζεται και στη σωστή επιλογή των συστατικών. Αλλά και στον προσεχτικό τρόπο παρασκευής.

Κάποια από τα συστατικά μας στη συνταγή για κέικ απλό δεν πρέπει να φαίνονται. Πρέπει να  διαλύονται άμεσα για να συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που κάνουν τις συνταγές για κέικ πρώτες στην επιλογή μας.  Για ένα πρωινό γεύμα, ένα δεκατιανό, ένα κέρασμα πριν ή μετά το φαγητό, ένα απογευματινό συνοδευτικό με το τσάι μας, κι ας μην είμαστε αγγλοσάξονες, βρε αδερφέ! Όταν βουτυρώνουμε τη φόρμα για το κέικ μας δε λιώνουμε το βούτυρο. Θέλουμε την υφή του στα τοιχώματα της φόρμας για να αγκαλιάσει τη ζύμη μας και να τη μαλακώσει τόσο όσο!

Συνταγή για κέικ απλό...

Όταν ακούω «συνταγές για κέικ απλό» σκέφτομαι ότι οι συνταγές για κέικ είναι πολλές. Τόσες όσες τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συν τους συνδυασμούς που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια κλασσική συνταγή για κέικ.» Το κέικ το αντιμετωπίζω σαν ένα γευστικό ηφαίστειο. Μπορεί η λάβα – γεύση του να έχει λίγα, βασικά συστατικά. Μπορεί όμως να κρύβει και πολλά, περίεργα ίχνη πετρωμάτων – υλικά  που να κάνουν την αίσθηση στη γλώσσα και τα χείλη μας να απογειωθεί. Δε μιλάμε βέβαια πλέον για απλό κέικ, αλλά για το Αργυρώ κέικ!!!

και λίγο σοκολάτα...

Τώρα έχω μπροστά μου το απόλυτο σοκολατένιο κέικ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που φτιάχνω με λαχτάρα και χαρά, και βγαίνει αφράτο… μόλις κρυώσει ρίχνω και τη σοκολάτα από πάνω σαν καταρράκτη, και σκέφτομαι ότι το κέικ εμφανίζεται και σαν αγγλικό ρητό, για να δείτε πόσο το αγαπάμε… «have one’s cake and eat it too = και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», και λέω από μέσα μου «a piece of cake = ευκολάκι» και το τρώω!

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×