Πίσω

Τζατζίκι και οι θερμίδες του

 

Το πιο αγαπημένο ορεκτικό  του δεν το κάνουν ένοχη απόλαυση!

Είναι πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης. Είναι ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά για τα κυρίως πιάτα που θα βρεις σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Συνοδεύει πολλα πιατα. Μπορούμε να το φτιάξουμε σε διάφορες παραλλαγές, χρησιμοποιώντας και διάφορα λαχανικά. 

Φτιάχνεται από απλά αγνά υλικά όπως το αγγούρι και το γιαούρτι που έχουμε όλοι στο σπίτι. Γι’ αυτό και επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, επειδή δεν έχει λιπαρά. Είναι εύκολο και γρήγορο και το πιο σημαντικό, είναι υγιεινό.

Μια κουταλιά της σούπας  έχει 75 θερμίδες.

Συγκριτικά με άλλα συνοδευτικά έχει τις λιγότερες θερμίδες και αποτελεί ένα διαιτητικό πιάτο.

Είναι το όπλο που ψάχνουν άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα για να δώσουν έξτρα νοστιμιά στα γεύματά τους. Καθώς το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορείτε να διαλέξετε γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά. Επίσης είναι κατάλληλο για κατανάλωση και από άτομα που ακολουθούν lacto-vegetarian διατροφή, ειδικά σε συνδυασμό με τις θεϊκές χορτοφαγικές συνταγές 

Είναι μία συνταγή που θα την φτιάξετε την πρώτη φορά και έπειτα θα την απολαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία. Είναι από τις λατρεμένες και παγκόσμια γνωστές ελληνικές συνταγές που συνοδεύουν κάθε τραπέζι. 

Το  εκτός από dip μπορεί να γίνει η σάλτσα σου για ένα οποιοδήποτε φαγητό!  

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται