Πίσω

Τζατζίκι και οι θερμίδες του

Το πιο αγαπημένο ορεκτικό είναι το τζατζίκι που οι θερμίδες του δεν το κάνουν ένοχη απόλαυση!

Τζατζίκι και θερμίδες είναι πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης. Το τζατζίκι με θερμίδες του είναι ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά για τα κυρίως πιάτα που θα βρεις σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Συνοδεύει τα ψητά, τις λατρεμένες πατάτες τηγανιτές και φυσικά το σουβλάκι. Μπορούμε να το φτιάξουμε σε διάφορες παραλλαγές, χρησιμοποιώντας και διάφορα λαχανικά. 

Φτιάχνεται από απλά αγνά υλικά όπως το αγγούρι και το γιαούρτι που έχουμε όλοι στο σπίτι. Γι’ αυτό και επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, επειδή δεν έχει λιπαρά. Είναι εύκολο και γρήγορο και το πιο σημαντικό, είναι υγιεινό. Σημαντικό κεφάλαιο είναι εξίσου και οι θερμίδες του. Μια κουταλιά της σούπας τζατζίκι έχει 75 θερμίδες.

Συγκριτικά με άλλα συνοδευτικά έχει τις λιγότερες θερμίδες και αποτελεί ένα διαιτητικό πιάτο.

Είναι το όπλο που ψάχνουν άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα για να δώσουν έξτρα νοστιμιά στα γεύματά τους. Καθώς το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορείτε να διαλέξετε γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά.

Είναι, επίσης, κατάλληλο για κατανάλωση και από άτομα που ακολουθούν lacto-vegetarian διατροφή, ειδικά σε συνδυασμό με τις θεϊκές χορτοφαγικές συνταγές όπως οι κολοκυθοκεφτέδες.

Είναι μία συνταγή που θα την φτιάξετε την πρώτη φορά και έπειτα θα την απολαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία. Είναι από τις λατρεμένες και παγκόσμια γνωστές ελληνικές συνταγές που συνοδεύουν κάθε τραπέζι. 

Το τζατζίκι εκτός από dip μπορεί να γίνει η σάλτσα σου για ένα οποιοδήποτε φαγητό! Για τη βραστή σου πατάτα, για τη σαλάτα παντζάρι ακόμα και για το ρύζι σου! Δοκίμασε να αραιώσεις 2 κουταλιές μέσα σε μία σούπα από παντζάρι ή από κολοκύθα! Η νοστιμιά θα είναι απερίγραπτη! Ιδανικά σου προτείνω να φτιάξεις αραβική πίτα με 3 υλικά και να συνοδεύσεις το τζατζίκι σου!

Λατρεύω όμως κι αυτή τη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται