Κέικ και οι θερμίδες τους

Την γλυκιά απόλαυση της ημέρας μπορείς να την αναζητήσεις σε ένα κομμάτι κέικ. Κάθε σπιτικό έχει το αγαπημένο του που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι το πρωινό, το επιδόρπιο, το συνοδευτικό του απογευματινού καφέ, το λατρεμένο κολατσιό για το σχολείο ή για την δουλειά.

Οι εκδοχές του είναι αμέτρητες, γλυκιές και αλμυρές. Ωστόσο, ποιες είναι για ένα κομμάτι  οι θερμίδες του; Συνήθως, οι περισσότεροι προτιμούν την γλυκιά εκδοχή του που ενδεχομένως να έχει τις περισσότερες. Δεν λείπουν, όμως, από αυτή την μεγάλη κατηγορία τα με λίγες. Ιδανικό θα ήταν να προτιμάμε σπιτικό  για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στις προσλαμβανόμενες.

Για να παρασκευαστεί, για κύρια συστατικά έχει το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο. Στη συνέχεια μπορεί να προστεθεί οποιοδήποτε υλικό που θα δώσει χαρακτήρα και άρωμα στην παρασκευή μας. Τα υλικά αυτά έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο κι ένα μόλις μικρό κομμάτι μπορεί να αποδώσει αρκετές απο αυτες.

Άτομα που θέλουν και πρέπει να έχουν τον έλεγχο του βάρους τους, η κατανάλωση αυτού του γλυκού πρέπει να γίνεται με σύνεση αν δεν είναι απαγορευτική σε κάποιες περιπτώσεις. Το καλύτερο θα ήταν να καταναλώνουμε σπιτικό  για να γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Το σπιτικό  είναι το πιο συνηθισμένο που πολύ εύκολα και με απλά υλικά μπορεί να φτιάξει ο καθένας.

Πόσες, εχει ομως;
Κέικ θερμίδες (1 κομμάτι): 200

Όλων των ειδών  που βρίσκονται στο εμπόριο που μπορεί να τα φτιάξει κανείς, διαφέρουν ως προς τη σύστασή τους. Επομένως φυσικό επακόλουθο είναι να διαφέρουν αναλογα τως υλικων τους. Ανάλογα με τη γεύση που έχουν κυμαίνονται από 300 έως 500 σε μόλις ένα κομμάτι.

Επίσης, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όταν υπάρχει επικάλυψη τοτε αυτες εκτοξεύονται.

Στην κατηγορία αυτων με λίγες  ανήκουν και αυτά που μπορούν να καταναλώσουν άτομα που αποφεύγουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Η προσθήκη στέβιας αντί ζάχαρης συμβάλλει στη μείωση τους. Το σπιτικό   είναι η καλύτερη λύση για άτομα που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν εντελώς τα γλυκά.

 

https://www.argiro.gr/2021/09/keik-thermides/