Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ από την Αργυρώ, που είναι δύσκολο να του αντισταθείς. Δεν είναι ένα απλό κέικ, είναι το καλύτερο κέικ σοκολάτας που μπορείς...

Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ από την Αργυρώ, που είναι δύσκολο να του αντισταθείς. Δεν είναι ένα απλό κέικ, είναι το καλύτερο κέικ σοκολάτας που μπορείς να δοκιμάσεις. Με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να φτιάξετε μια φανταστική επικάλυψη που θα απογειώσει το κέικ σας! Το σοκολατένιο γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
820

Για το κέικ σοκολάτας

  • 150 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • Καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για να φτιάξουμε το ωραιότερο κέικ σοκολάτας, φροντίζουμε τα μικρά μυστικά της επιτυχίας! Η σοκολάτα πρέπει να ενσωματωθεί χλιαρή στο μείγμα για κέικ, το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο, ο φούρνος να είναι σωστά προθερμασμένος και όσο το ψήνετε μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο. Αυτό το αφράτο κέικ από την Αργυρώ είναι η απόλαυση που δεν θέλεις να χάσεις! Εύκολο και γρήγορο με λίγα υλικά και μπόλικη κουβερτούρα θα γίνει το αγαπημένο σας σοκολατένιο κέικ! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε! 

    Για το κέικ σοκολάτας

    Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

    Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μείγμα για κέικ να μην κάψει τα αυγά.

    Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια που υπάρχουν και να είναι πιο αφράτο.

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μείγμα για κέικ.

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.

    Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του κέικ σοκολάτας.

    Για τη φόρμα του κέικ

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα του κέικ 25εκ.

    Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 55 λεπτά περίπου.

    Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο από την φόρμα του κέικ τη λάμα από ένα μαχαίρι. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.

    Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα του κέικ για 10 λεπτά.

    Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

    Διαφήμιση

    Για την επικάλυψη

    Διαλέξτε ένα από τους δύο παρακάτω τρόπους για να διακοσμήσετε το σοκολατένιο κέικ της Αργυρώς:

    Μπορείτε να το τελειοποιήσετε περιχύνοντας με επικάλυψη σοκολάτας από πάνω.

    Να αχνίσετε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη.

    Η επιλογή είναι δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι τόσο εύκολες είναι υπέροχες.

    Πώς φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας

    Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.

    Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό.

    Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.

    Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινώντας από το κέντρο του.

    Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

    Διαφήμιση

    Μυστικά επιτυχίας

    Το μείγμα για κέικ πρέπει πάντα να καλύπτει τη φόρμα του κέικ κατά τα 3/4 του ύψους της.

    Προσοχή, δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου γιατί δεν θα φουσκώσει σωστά!

    Με τη λάμα από ένα μαχαίρι, ελέγχουμε αν ψήθηκε. Τη βυθίζουμε στο κέντρο και αν βγει στεγνή έχει ψηθεί.

    Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή, κι όταν κρυώσει πήζει!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται