Εκτέλεση
Προετοιμασία
Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μίγμα να μην κάψει τα αυγά.
Το μίγμα
Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.
Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν παουντερ με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του.
Η φόρμα
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο μια φόρμα 25εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 55 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο τη λάμα από ένα μαχαίρι.
Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.
Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.
Για την επικάλυψη
Διαλέξτε ένα από τους δύο παρακάτω τρόπους για να το διακοσμήσετε.
1ος τρόπος
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό.
Έπειτα ανακατεύουμε με σπατουλα, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.
Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη, ξεκινώντας από το κέντρο του.
Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.
2ος τρόπος
Να αχνίσετε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη.
Η επιλογή είναι δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι τόσο εύκολες είναι υπέροχες.