Πίσω

Η μηλόπιτα και οι θερμίδες της

Είναι το γλυκό που πρέπει να επιλέξεις μόνο και μόνο για τις θερμίδες του.

Το μηλο

Το απόλυτο φρούτο του φθινοπώρου.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες  και όλες έχουν υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Αυτό το φρούτο καταναλώνεται ευχάριστα ως νωπό αλλά παντρεύεται καταπληκτικά με πολλά υλικά τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές παρασκευες. Όταν το ακούς  πάντως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η μοσχομυριστή πίτα .

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ώριμα και ζουμερά  και τις οδηγίες της Αργυρώς.

Θερμίδες

Όμως, για αυτούς που αναρωτιούνται πόσες θερμίδες έχει  θα βρουν την απάντηση εδώ. Δεν αρκεί ένα γλυκό να είναι νόστιμο, πρέπει να συνάδει και με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός.

Η πιο γνωστή μηλοπιτα έχει για βασικά υλικά έχει βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα, μπαχαρικά και φυσικά μήλα. Ο τρόπος παρασκευής της ποικίλλει όπως και οι εκδοχές της κλασικής . Βάση αυτά τα υλικά θα έλεγε κανείς πως ένα κομμάτι είναι γεμάτο θερμίδες και πράγματι έχει αρκετές.

Το καλό είναι πως δεν είναι απαγορευτικές. Συγκεκριμένα:

Μηλόπιτα θερμίδες (1 κομμάτι): 350

Ένα κομμάτι δίνει αυτές τις θερμίδες και είναι αγαπημένο γλυκό. Αυτό το γλυκό εειναι καλύτερη επιλογή αντί μίας απλής πάστας που δίνει τις διπλάσιες θερμίδες. Αν επιθυμεί κάποιος να προσλάβει ακόμα λιγότερες θερμίδες μπορεί να αντικαταστήσει  τη ζάχαρη με κάποια γλυκαντική ουσία, όπως είναι η στέβια. Έτσι, θα μειωθεί το θερμιδικό περιεχόμενο του γλυκού.

Διατροφική αξία

Μπορεί να αποτελεί ένα γλυκό αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μηδαμινής διατροφικής αξίας. Αρχικά, έχει βασικό συστατικό το μήλο. Είναι πηγή πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Θεωρείται σχετικά εύπεπτο γλυκό λόγω των φυτικών ινών του.

Επίσης, τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της, η κανέλα και το γαρούφαλλο, έχουν δείξει μελέτες ότι έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, η κανέλα έχει αντιμικροβιακή δράση και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Εκτος από ένα αγαπημένο γλυκό έδεσμα έχει και να προσφέρει αρκετά οφέλη με λίγες θερμίδες, συγκριτικά με άλλα γλυκά, στον οργανισμό. Τα αρώματα του μήλου και τις κανέλας απογειώνουν την απόλαυση και η ουσία τους βελτιώνει τη θρεπτικότητα του γλυκού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται