Αυτή τη μηλόπιτα κέικ να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Τα υλικά τα έχει όλα στο σπίτι. Η επιφάνειά της έχει καραμελωμένα μήλα και καβουρδισμένο αμύγδαλο,...

Αυτή τη μηλόπιτα κέικ να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Τα υλικά τα έχει όλα στο σπίτι. Η επιφάνειά της έχει καραμελωμένα μήλα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
732

Για τη μηλόπιτα κέικ

  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak soft
  • 140 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 125 γρ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
  • 2 σφιχτά μήλα (περ. 200 γραμ. το καθένα)

Για το τελείωμα

  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Καλό χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο

    Χρησιμοποιούμε μίξερ ή σύρμα ζαχαροπλαστικής

    Μηλόπιτα κέικ σε 5′

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C στον αέρα.

    Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή μπορούμε να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.

    Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα για κέικ, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.

    Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.

    Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.

    Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.

    Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.

    Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μείγμα για κέικ.

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

    Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μείγματος.

    Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα κατά βούληση.

    Η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού είναι έτοιμη και λαχταριστή!

    Μυστικά επιτυχίας

    Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το στην προτελευταία πάνω σχάρα.

    Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Απλά χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.

    Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

    Διαβάστε και τo μυστικό μου, για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μηλόπιτες για τους αγαπημένους σας!

    Αν σας άρεσε η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    μηλόπιτα ανάποδη - αναποδογυριστή μηλόπιτα - η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα - μηλόπιτα ανάποδη χωρίσ μίξερ - ανάποδη μηλόπιτα αργυρώ

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Ποιά άλλη μηλόπιτα φτιάχνεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται