• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 170 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
  • 2 μεγάλα σφιχτά μήλα (περ. 200 γραμ. το καθένα)
  • Για το τελείωμα
  • 30 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Καλό χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο

    Χρησιμοποιούμε μίξερ ή σύρμα ζαχαροπλαστικής

    Μηλόπιτα κέικ σε 5′

    Μηλόπιτα σαν κέικ

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού θα σας ξετρελάνει. Στη συνέχεια για την συνταγή μηλόπιτα κέικ από την Αργυρώ,

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C βαθμούς στον αέρα.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
    • Θα το βουτυρώσουμε και θα το αλευρώσουμε καλά ή μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα.
    • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε με κόσκινο το αλεύρι.
    • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να κρεμώσει το μείγμα για κέικ.
    • Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
    • Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα για κέικ, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά. Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.
    • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.
    • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
    • Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
    • Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μείγμα για κέικ.
    • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μείγματος.
    • Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί η εύκολη μηλόπιτα κέικ.
    • Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με ζάχαρη αχνή και κανέλα κατά βούληση.

    Η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού είναι έτοιμη και λαχταριστή!

    Το μυστικό για την μηλόπιτα κέικ από την Αργυρώ

    • Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το στην προτελευταία πάνω σχάρα.
    • Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Απλά χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
    • Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

    Διαβάστε και τo μυστικό μου, για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μηλόπιτες για τους αγαπημένους σας!

    Αν σας άρεσε η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×