Σε όλα τα εστιατόρια που σερβίρουν brunch θα βρείτε αυγά ποσέ στο μενού τους. Είναι ίσως η πιο ντελικάτη μέθοδος μαγειρέματος του αυγού και έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Το ασπράδι παραμένει τρυφερό και ο κρόκος του αυγού είναι μελάτος και λαχταριστός.
Θέλει μόνο λίγο προσοχή για να είναι σωστά μαγειρεμένο ώστε να τρέχει ο κρόκος του μόλις το κόψεις. Δηλώνω φανατική οπαδός τους γι’ αυτό και τα φτιάχνω συχνά με πολλούς τρόπους γιατί είναι εύκολη συνταγή, είναι νόστιμα κι έχουν ελάχιστες θερμίδες. Ένα αυγό ποσέ έχει μόνο 80 θερμίδες.
Τα σερβίρω σαν συνοδευτικό σε σαλάτες, ριζότο, ταρτάρ, αλλά και όσπρια στο εστιατόριο μου. Και ομολογώ ότι και οι πελάτες μου τα λατρεύουν. Ας δούμε όμως βήμα βήμα πως φτιάχνουμε τα τέλεια και εύκολα αυγά ποσέ.