Πίσω

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα καλοκαιρινό είδος λαχανικού.

To αγγούρι είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά με μεγάλη κατανάλωση παγκοσμίως. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες αγγουριού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές συνταγές. Η ήπια, γλυκιά γεύση των αγγουριών τα κάνει να ταιριάζουν με σχεδόν με οποιοδήποτε φαγητό. Από μια απλή σαλάτα μέχρι ένα δροσερό κρεμώδες τυρί με επίγευση αγγουριού είναι μερικές προτάσεις.

Οι ποικιλίες του αγγουριού είναι, όπως αναφέραμε, πολλές. Για την παρασκευή τουρσί χρειαζόμαστε αγγούρια με ιδιαίτερη σφιχτή υφή, κάτι που οδήγησε στην δημιουργία συγκεκριμένης ποικιλίας.

Πώς να επιλέξουμε

Τα αγγούρια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, συχνά κερώνονται για να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της αποστολής και να παρατείνεται η διάρκεια ζωής τους. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα τρίβουμε καλά ή τα ξεφλουδίζουμε. Η σφριγηλότητα είναι η καλύτερη ένδειξη φρεσκάδας όταν αγοράζουμε αγγούρια. Αποφεύγουμε τα πολύ μαλακά ή ζαρωμένα, με εξωτερικά στίγματα ή χτυπήματα.

Τρόπος προετοιμασίας

Κατά την προετοιμασία των αγγουριών, ορισμένοι μάγειρες αφαιρούν τους εσωτερικούς σπόρους όταν είναι αρκετά μεγάλα. Μόνο όταν έχουν αναπτυχθεί πλήρως γίνονται ενοχλητικά και δυσάρεστα στο φαγητό και πρέπει να αφαιρεθούν. Το αν θα ξεφλουδίσουμε ή όχι το αγγούρι εξαρτάται από το πώς σκοπεύουμε να ο κόψουμε. Τα περισσότερα αγγούρια έχουν χοντρή, σκληρή φλούδα, οπότε αν τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, είναι καλύτερο να τα ξεφλουδίσουμε. Αν τα κόψουμε σε λεπτές φέτες, η εξωτερική τους φλούδα είναι πιο εύγευστη. Υπάρχουν ποικιλίες με λεπτή φλούδα, όπου δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Τρόπος αποθήκευσης

Αποθηκεύουμε τα αγγούρια στο συρτάρι του ψυγείου, χαλαρά ή σε ανοιχτή πλαστική σακούλα. Μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό, περιορίζει αρκετά τον χρόνο συντήρησής τους. Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης εγγυάται και καλύτερο αποτέλεσμα στις συνταγές όταν χρησιμοποιούνται. Η Αργυρώ έχει τις πιο νόστιμες!

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται