Πίσω

Κουρκούτι

Τι είναι το κουρκούτι;

Το κουρκούτι είναι μια λεπτόρρευστη μίξη υλικών που παρασκευάζεται με νερό, οποιοδήποτε είδος αλεύρου και μαγιάς. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, ώστε η πρώτη ύλη που τηγανίζουμε να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα αλλά και μια έξτρα γεύση. Συχνά ο χυλός αυτός χρησιμοποιείται και για παρασκευή τηγανίτων. Η Αργυρώ έχει την καλύτερη παρασκευή για κουρκούτι.

Πως φτιάχνεται το κουρκούτι;

Συνήθως παρασκευάζεται με ανάμειξη κάποιου είδους αλεύρου και ενός υγρού, το οποίο μπορεί να είναι νερό ή κάποιο είδος γάλακτος. Η προσθήκη αυγού είναι πολλές φορές μέρος της ζύμης. Κάποιοι προσθέτουν στο χυλό αυτό κάποιο διογκωτικό μέσο. Με την προσθήκη ενός μαγειρικού μέσου που προσφέρει διόγκωση, το κουρκούτι γίνεται αφράτο και φουσκώνει με το μαγείρεμα, ενώ με προσθήκη μαγιάς αποκτά μια νοστιμιά.

Μυστικά για την επιτυχία

Πολλά είναι τα προϊόντα που μπορούν να παναριστούν μέσα σε ένα μυρωδάτο κουρκούτι από την Αργυρώ. Ωστόσο όταν πρόκειται για μεγάλα κομμάτια (όπως είναι ο βακαλάος) πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε ισοπαχές κόψιμο των κομματιών της πρώτης ύλης, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Επίσης καλό πανάρισμα και μια γενναιόδωρη βουτιά στο κουρκούτι. Περιμένουμε να κάψει καλά το είδος του λαδιού που έχουμε προσθέσει στο μαγειρικό σκεύος, και έπειτα ξεκινάμε να τηγανίζουμε.

Πολλοί, μάλιστα, ρίχνουν μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, ώστε να δουν αν είναι έτοιμο. Σε περίπτωση που δεν έχει κάψει καλά, όταν προσθέσουμε το παναρισμένο κομμάτι μέσα σε αυτό, θα αρχίσει τα απορροφά το υγρό και θα αποκτήσει έντονη και δυσάρεστη γεύση λαδίλας.

Επίσης, για έξτρα τραγανή υφή μπορούμε αφού περάσουμε το προϊόν από το κουρκούτι να το αλευρώσουμε ξανά. Τέλος, το είδος αυτού του παναρίσματος, πέρα από το γεγονός ότι φτιάχνεται εύκολα, κολλάει πάνω στην τροφή που θα τηγανιστεί.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται