Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να στεγνώσουν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
Σοτάρουμε για 3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση γύρω στα 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.
Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ακουμπάμε πάνω στα υλικά που βράζουν.
Πιέζουμε ελαφρά να μπουν στην σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, λίγο μάραθο και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Λίγο μπούκοβο στην σάλτσα θα δώσει ένταση.
Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή ένταση για 6’.
Ανακινούμε την κατσαρόλα από χερούλια γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα όσο βράζουν.
Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’ να τραβήξει τα περιττά υγρά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγη σάλτσα και φρέσκο ψωμί.