Πίσω

Πρόβειο γιαούρτι

Το πρόβειο γιαούρτι είναι εξίσου θρεπτικό με τα υπόλοιπα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη βιομηχανικού γιαουρτιού είναι το πρόβειο. Παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένη ή ημιαποβουτυρωμένη, νωπή ή συμπυκνωμένη ποσότητα γάλακτος και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Όταν μάλιστα περιέχει και την πέτσα είναι γνωστό και ως παραδοσιακό γιαούρτη. Η γιαούρτη έχει υψηλή συγκέντρωση λιπαρών στην επιφάνεια.

Διατροφική αξία

Ενδεικτικά στα 100g περιέχει περίπου 6,7g λιπαρά εκ των οποίων τα 4g κορεσμένα, 4,2g υδατάνθρακες, 6,7g πρωτεΐνες, ασβέστιο και χλωριούχο νάτριο. Τα 100g αποδίδουν περίπου 100 θερμίδες.

Στην αγορά

Στην αγορά βρίσκεται σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες, γνωστές ως κεσεδάκια. Βρίσκεται επίσης ως παραδοσιακό πρόβειο ελαφρύ γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένου πρόβειου γάλακτος και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Μπορεί ακόμα να βρεθεί και ως παραδοσιακό βιολογικό που είναι παρασκευή πρόβειου γάλακτος από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. 

Χρήσεις

Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ή με άλλα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας κ.ά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή σαλτσών, τζατζικιού κ.ά. Μπορεί να καταναλωθεί παρουσία ρυζιού, σαλατών κ.ά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως γαρνιτούρα σουπών, όσπριων, χοιρινού κρέατος, κοτόπουλου κ.ά. Χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή γιαουρτογλυκού, τουρτών, παγωτών, κ.ά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή διαφόρων ροφημάτων.

Ημερήσια διατροφή

Έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία. Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από το αγελαδινό. Αυτό το είδος γιαουρτιού λοιπόν είναι πολύ καλό να υπάρχει στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα των ανθρώπων. Αποτελεί ένα πλήρες τρόφιμο, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί εύκολα παντού. Αποτελεί το τέλειο σνακ έπειτα από σωματική άσκηση.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται