Πίσω

Ζάχαρη άχνη

Η ζάχαρη άχνη είναι το αποτέλεσμα της αλεσμένης μορφή της κρυσταλλικής ζάχαρης.

Σε βιομηχανικό επίπεδο προστίθενται και άλλα βοηθητικά υλικά για την καλύτερη ανάμειξη με άλλα υλικά. Είναι μια από τις πολλές μορφές και υποκατάστατα που συναντάμε πλέον την ζάχαρη στο χώρο της μαγειρικής. Σε αντίθεση με την κρυσταλλική ζάχαρη, η ζάχαρη άχνη είναι λιγότερο γλυκιά. Τελευταία, βλέπουμε πως στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την δυσκολία κάποιων ατόμων στην καταναλώσουν ζάχαρη, έχουν δημιουργηθεί νέα υποκατάστατα με την ζάχαρη άχνη από στέβια να αποτελεί μια διαφορετική επιλογή.

Οφέλη της στην υγεία

Σε πλαίσια διατροφής είναι γνωστό ότι κάθε μορφή ζάχαρης έχει αρκετά περιορισμένη θρεπτική αξία. Στα λίγα πλεονεκτήματά είναι η παροχή ενέργειας μιας και αποτελεί έναν καθαρό υδατάνθρακα. Επίσης, καθώς αποτελεί ένα φυτικό προϊόν, δεν συνδέεται με αύξηση της χοληστερόλης. Στην προσπάθεια περιορισμού άχνης ζάχαρης, και της ζάχαρης γενικότερα, προωθούνται υποκατάστατα με την ζάχαρη άχνη με στέβια να αποτελεί μια εναλλακτική.

Χρήσεις στη μαγειρική

Σε κάθε κουζίνα κατέχει βασική θέση. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλάσου, αλλά πολύ συχνά την βλέπουμε να αποτελεί ένα γρήγορο μέσο για διακοσμήσεις και ωραίους τρόπους σερβιρίσματος. Αποτελεί ένα από τα σημαντικά συστατικά της βουτυρόκρεμας που στολίζει τούρτες.

Όταν χρειαστεί σε μία παρασκευή να αντικαταστήσουμε την άχνη ζάχαρη με κρυσταλλική, καλό είναι να προσθέσουμε μεγαλύτερη ποσότητα κρυσταλλικής. Αυτό το κάνουμε ώστε να πετύχουμε το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με την πρωτότυπη συνταγή. Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη για να καραμελώσουμε κάτι, συνίσταται η χρήση κρυσταλλικής ζάχαρης καθώς έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Tp: Όταν παρασκευάζουμε μόνοι μας άχνη ζάχαρη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη) και δεν την χρησιμοποιούμε άμεσα, καλό είναι να προσθέτουμε μαζί με την κρυσταλλική και λίγο κόρν φλάουερ προκειμένου να κρατήσουμε μακριά την υγρασία.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται