Πίσω

Αναλογία ζάχαρης κρυσταλλικής με άχνη

Η αναλογία μεταξύ τους

Όταν χρειαστεί σε μία παρασκευή να αντικαταστήσουμε την άχνη ζάχαρη με κρυσταλλική, καλό είναι να προσθέσουμε μεγαλύτερη ποσότητα κρυσταλλικής.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε 1 3/4 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη.

Αυτό το κάνουμε ώστε να πετύχουμε το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με την πρωτότυπη συνταγή. Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη για να καραμελώσουμε κάτι, συνίσταται η χρήση κρυσταλλικής ζάχαρης καθώς έχει καλύτερο αποτέλεσμα

Πώς φτιάχνω άχνη;
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό και να βλέπετε ότι στο ντουλάπι σας δεν την έχετε, αλλά πάντα έχετε αποθηκευμένη κοινή κρυσταλλική; Είναι σημαντικό να ξέρεις πως τη φτιάχνεις. Γίνεται εύκολα, μέσα σε 5 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μπλέντερ που χτυπάει και κόβει ταυτόχρονα. Ιδανικά με μικρό κάδο ώστε να την αλέσετε σωστά να γίνει σαν πούδρα.

Εάν έχετε κόφτη μπλέντερ για καφέ ή μπαχαρικά αυτό είναι το καλύτερο και πιο δυνατό μηχάνημα. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ στεγνά και δεν έχουν ίχνος υγρασίας.

Θα χρησιμοποιήσουμε κοινή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και κορν φλάουρ.

Όταν παρασκευάζουμε μόνοι μας άχνη (αλεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη) και δεν την χρησιμοποιούμε άμεσα, καλό είναι να προσθέτουμε μαζί με την κρυσταλλική και λίγο κορν φλάουρ προκειμένου να κρατήσουμε μακριά την υγρασία.

Για κάθε φλιτζάνι κρυσταλλικής ζάχαρης χρειαζόμαστε μία κοφτή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα λεύκης κρυσταλλικής ζάχαρης μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ανάλογο κορν φλάουρ. Δηλαδή για κάθε 1 φλ κρυσταλλικής ζάχαρης που θα επεξεργαστούμε, βάζουμε 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ. Πολλαπλασιάζουμε ανάλογα για να φτιάξουμε όση ποσότητα άχνης ζάχαρης θέλουμε.

Χτυπάμε στο μπλέντερ, στη δυνατή ταχύτητα τα δύο υλικά μέχρι να αρχίσει να μετατρέπεται η κρυσταλλική ζάχαρη σε πολύ τριζάτη πούδρα, περίπου για 3-4′.

Ανοίγουμε το μπλέντερ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ. Σε αυτή τη φάση θα έχετε την υφή πολύ ψιλής άμμου. Χτυπάμε ξανά τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε στο τέλος μία αφράτη ζάχαρη άχνη σαν πούδρα με την υφή που όλοι γνωρίζουμε, περίπου 2-3′ επιπλέον.

Αποθηκεύουμε τη ζάχαρη άχνη σε αεροστεγές κουτί με καπάκι για να την προφυλάξουμε από την υγρασία. Κοσκινίστε την πριν από κάθε χρήση για πιο αέρινο αποτέλεσμα

Χρησιμοποιήστε την για να γαρνίρετε ή για να γλυκάνετε τα γλυκά σας.

Το κορν φλάουρ είναι απαραίτητο γιατί τραβάει όλη την υγρασία της κρυσταλλικής ζάχαρης ώστε να έχουμε λευκή πούδρα αχνής στο τέλος.
Όσο πιο δυνατό το μπλέντερ που χρησιμοποιείς τόσο πιο λεπτή ζάχαρη άχνη θα πάρεις στο τέλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται