Τα γλυκά του κουταλιού είναι μια καλή επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό χωρίς όμως να λάβουμε μεγάλο θερμιδικό φορτίο. Ανάλογα την κουταλιά, περιέχουν περίπου 75 θερμίδες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέρα από την ζάχαρη που προσθέτουμε, καθώς και τα φυσικά σάκχαρα που έχει το φρούτο που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν περιέχουν ζωικά ή φυτικά λίπη όπως γίνεται με πολλά άλλα είδη γλυκών.
Παρά την πιθανή υποβάθμιση των θρεπτικών ουσιών κατά την επεξεργασία και το μαγείρεμα, τα φρούτα, αλλά και τα λαχανικά, που πρόκειται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη μας για το γλυκό είναι πλούσιες πηγές πολλών βιταμινών και μετάλλων, καθώς και ινών. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες ποικίλει ανάλογα με το φρούτο που θα χρησιμοποιήσουμε. Να σημειώσουμε, ότι η βιταμίνη Α που υπάρχει σε φρούτα και λαχανικά, είναι ανθεκτική στην θερμική επεξεργασία και έτσι μεταφέρεται σχεδόν αναλλοίωτη στην τελική μορφή του γλυκού.
Επιπλέον, λαμβάνουμε και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα, οι οποίες δρουν ευεργετικά τόσο στην καρδιά και στον εγκέφαλό μας, όσο και στην απομάκρυνση τοξινών.