Πίσω

Μπάνιο: Καθάρισέ το με ξύδι όπως παλιά

Πόσο συχνά καθαρίζετε το μπάνιο σας και τι καθαριστικά χρησιμοποιείτε; H απάντηση σε αυτές τις απλές ερωτήσεις είναι για τους περισσότερους κοινή! Το καθάρισμα του μπάνιου γίνεται σχεδόν καθημερινά με τη χρήση διαφόρων καθαριστικών του εμπορίου. Κάποιοι όμως θα απαντήσουν ότι δεν χρησιμοποιούν χημικά καθαριστικά αλλά ένα φυσικό καθαριστικό που βρίσκεται στο ντουλάπι της…κουζίνας μας!

Ο λόγος για το παντοδύναμο φυσικό προϊόν, το λευκό ξύδι. Ας μάθουμε τις μαγικές ιδιότητες του ξυδιού και ας δούμε τους τρόπους που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να καθαρίζουμε το μπάνιο μας με αυτό το φυσικό καθαριστικό.

Αυτό το εναλλακτικό καθαριστικό, μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα παραδοσιακά καθαριστικά, που έχουν αρκετά μεγάλο κόστος βοηθώντας μας να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης, χρησιμοποιώντας το ξύδι ως καθαριστικό, συνεισφέρουμε οικολογικά και στο περιβάλλον!

Το λευκό ξύδι έχει μοναδικές καθαριστικές ιδιότητες. Έχει αντιμικροβιακή δράση, διαλύει τα άλατα αλλά και τα λίπη.

Πλακάκια και είδη υγιεινής

Με το λευκό ξύδι μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες στο μπάνιο σας. Χρησιμοποιώντας ένα πανάκι εμποτισμένο με ξύδι, το καθάρισμα των επιφανειών του μπάνιου θα γίνει παιχνιδάκι. Σε κάθε πέρασμα με το ξύδι θα δείτε όλες τις βρωμιές να εξαφανίζονται, τα σημάδια από άλατα να διαλύονται και οι μυρωδιές να πετάνε μακριά. Πλακάκια, πάγκοι και είδη υγιεινής θα λάμψουν.

Διαφήμιση

Λεκάνη τουαλέτας

Η λεκάνη τουαλέτας χρειάζεται προσοχή προκειμένου να σκοτωθούν τα μικρόβια και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται γύρω από αυτή. Ένα διάλυμα ζεστού νερού με ξύδι θα κάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά. Με ένα σφουγγαράκι τρίβουμε περιμετρικά αλλά και μέσα τη λεκάνη για απόλυτη φρεσκάδα και καθαριότητα.  Αν η τουαλέτα έχει επίμονους λεκέδες από άλατα και πουρί, σε συνδυασμό με το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μαγειρική σόδα, όπου μαζί φτιάχνουν ένα αφρίζουν μείγμα που κάνει καθαριστικά θαύματα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στη λεκάνη και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα, τρίψτε και μετά ξεπλύνετε.

Μπαταρίες και βρύσες

Όταν τα άλατα συγκεντρώνονται και παίρνουν τη γυαλάδα από τις μπαταρίες του μπάνιου, τότε, ο πιο ασφαλής τρόπος να ξαναλάμψουν οι μπαταρίες μας είναι να πάρουμε ένα απορροφητικό πανάκι, να το βουτήξουμε σε ζεστό ξύδι και να τυλίξουμε με αυτό την βρύση μας. Αφήνουμε για μερικές ώρες, ξεπλένουμε και η λάμψη έχει επανέλθει.

Διαφήμιση

Ντους και τζάμια με άλατα

Βράζουμε ξίδι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε προσεκτικά το ζεστό ξύδι για να σκουπίσουμε την πόρτα και τους τοίχους του ντους. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα και τρίβουμε ελαφρά. Ξεπλένουμε και έτοιμο! Μικρόβια, μούχλα, κηλίδες νερού και υπολείμματα σαπουνιού έχουν εξαφανιστεί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται