Πίσω

Πώς να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο σε 5 βήματα

1ο Βήμα

Για να καθαρίσετε το ψυγείο σας,  πρώτα από όλα πρέπει να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα τρόφιμα που έχετε μέσα στο ψυγείο, τόσο στην συντήρηση όσο και στην κατάψυξη της ηλεκτρικής συσκευής.

Ελέγξτε ημερομηνίες, πολυκαιρισμένα προϊόντα, τρόφιμα που έχουν χαλάσει ή αλλοιωθεί. Αδειάζοντας όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο αυτή η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη.

Στο τέλος σχηματίζετε δύο ομάδες τροφίμων: αυτή που κρατάτε και αυτή που είναι ακατάλληλη για κατανάλωση.

Ελέγχετε τα τρόφιμα που είναι κατάλληλα προς κατανάλωση και σουλουπώνετε τις συσκευασίες τους. Αν είναι απαραίτητο χρησιμοποιείτε δοχεία τροφίμων για κάποια που χρειάζεται.

2ο Βήμα

Αφού αδειάσετε από όλα τα τρόφιμα το ψυγείο σας, αφαιρέστε όλα τα κινητά μέρη του ψυγείου, δηλαδή τα ράφια της πόρτας, τα συρτάρια και τα μεγάλα οριζόντια ράφια του ψυγείου.

Αυτά τα πλένετε με χλιαρό νερό, απορρυπαντικό πιάτων και λίγο χλωρίνη. Αφου τα σαπουνίσετε καλά και φύγουν τυχόν ξεραμένοι λεκέδες, τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Σημαντικό είναι όταν θα ξαναμπούν στο ψυγείο να είναι ολόστεγνα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να τα σκουπίσετε και με πετσέτα.

Διαφήμιση

3ο Βήμα

Όση ώρα στραγγίζουν τα συρτάρια και τα εσωτερικά αφαιρούμενα μέρη του ψυγείου, σαπουνίστε το εσωτερικό του.

Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και λίγο χλωρίνη. Με αυτό το μείγμα σαπουνίστε το εσωτερικό του ψυγείου.

Δώστε σημασία στη λεπτομέρειες και στα δύσκολα σημεία, όπως στα λάστιχα και στις εσοχές.

Στη συνέχεια, με καθαρό βρεγμένο βετέξ απομακρύνετε τις σαπουνάδες μέχρι το εσωτερικό του ψυγείου σας να μείνει καθαρό και στεγνό. Είναι σημαντικό να μην μείνει υγρασία μέσα στο ψυγείο, οπότε αν χρειαστεί σκουπίστε και με στεγνή πετσέτα.

4ο Βήμα

Επανατοποθετήστε τα αφαιρούμενα μέρη του ψυγείου αφού στεγνώσουν καλά.

Στη συνέχεια τοποθετείτε τα τρόφιμα αφού προηγουμένως ένα ένα τα καθαρίσετε με ένα νωπό πανί.

Τακτοποιείτε τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο και ελέγχετε αν κάποιο χρειάζεται αλλαγή δοχείου έτσι ώστε να μην ξαναλερώσει.

Διαφήμιση

5ο Βήμα

Εξωτερικό καθάρισμα του ψυγείου σας.

Ανάλογα με το υλικό έχει η ηλεκτρική σας συσκευή και ανάλογα με το τι προτείνει ο κατασκευαστής καθαρίζετε το ψυγείο σας περιμετρικά.

Στις λευκές συσκευές ένα πέρασμα με ένα νωπό βετέξ συνήθως αρκεί ενώ σε ινοξ συσκευές το καθάρισμα με το ειδικό λάδι επιβάλλεται.

Τέλος, καθαρίστε το ψυγείο σας από πάνω και τραβήξτε το ώστε να δείτε το μηχανισμό από πίσω.

Συνήθως χαμηλά εκεί που είναι το μοτέρ μαζεύει πολύ σκόνη και ένα πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι βοηθητικό, ιδιαίτερα γύρω από τον έλικα. Ένα απαλό ξεσκόνισμα της πλάτης και είναι έτοιμο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται