Ξύδι στην κουζίνα;

Η κουζίνα μας είναι από τα πιο πολύ χρησιμοποιούμενα μέρη του σπιτιού. Είναι το μέρος όπου μαγειρεύουμε, τρώμε, καθόμαστε γύρω από το τραπέζι. Είναι σημαντικό επειδή στο χώρο αυτό μεταχειριζόμαστε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε να υπάρχει απόλυτη καθαριότητα. Επίσης σημαντικό είναι τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε να μην αφήνουν υπολείμματα χημικών στοιχείων που μπορεί να μεταφερθούν στα τρόφιμά μας.

Τι καλύτερο λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ένα μοναδικό φυσικό καθαριστικό, το οποίο είναι και βρώσιμο για τον καθαρισμό της κουζίνας μας, το ξύδι.

Ψυγείο

Σκουπίζουμε το εσωτερικό του ψυγείου μας με ένα βρεγμένο με νερό απορροφητικό πανάκι βουτηγμένο σε ξύδι.

Σκουπίζουμε τις πιτσιλιές και τους λεκέδες από φρούτα, λαχανικά και διάφορα άλλα τρόφιμα.

Οι λεκέδες εξαφανίζονται και οι μυρωδιές επίσης. Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσουμε ένα μπουκάλι που ψεκάζει, με νερό και ξύδι (ίσα μέρη) και να το έχουμε πάντα έτοιμο προς χρήση.

Επιφάνεια κοπής

Το ξύδι έχει εξαιρετικές αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι κατάλληλο να περνάμε τις επιφάνειες κοπής μετά τη χρήση. Εξοντώνει μικρόβια και βακτήρια και απομακρύνει τις οσμές.

Ιnox επιφάνειες

Το ξύδι είναι φοβερό καθαριστικό για τις ίνοξ επιφάνειες. Τις κάνει να γυαλίζουν χωρίς να αφήνει θαμπάδες και σημάδια. Δοκιμάστε το και τα ίνοξ σας θα αστράφτουν.

Φούρνος μικροκυμάτων

Ένα μπολ με νερό και ξύδι μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και το εσωτερικό του Microwave θα αυτοκαθαριστεί! Οι υδρατμοί του ξυδιού διαλύουν κάθε ξεραμένο λεκέ και με ένα απλό πέρασμα με ένα υγρό πανάκι, το φούρνος μικροκυμάτων γίνεται σαν καινούριος.

Βραστήρας

Βάζουμε στο βραστήρα μισό ποτήρι ξύδι και το φέρνουμε σε βρασμό. Όλα τα άλατα θα εξαφανιστούν με μιας τόσο εύκολα και απλά.

Πάγκος & πλακάκια κουζίνας

Με ένα πανάκι εμποτισμένο με ξύδι περνάμε τις επιφάνειες επιμένοντας στα σημεία με άλατα ή λεκέδες. Εξαφανίζονται υπολείμματα τροφών και μυρωδιές με το φυσικό αυτό καθαριστικό.

Πιάτα

Λίγο ξύδι στο σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα, κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο εύκολη. Ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και βοηθάει στο να απομακρυνθούν οι έντονες μυρωδιές.

https://www.argiro.gr/2022/07/ksydi-stin-kouzina/