Πώς να σοτάρετε το κρεμμύδι

Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι για να βγάλει τα σάκχαρα του και να δώσει γλύκα αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα σε μια συνταγή.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σημαίνει το μαγειρεύουμε με λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι για να γίνει διάφανο και να απελευθερώσει τα σάκχαρα του. Πολλές συνταγές η σάλτσες ζητούν σοταρισμένο κρεμμύδι στην αρχή. Άλλες φορές μπορεί να είναι ψιλοκομμένο κι άλλες φορές σε λεπτές η χοντρές φέτες.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο

Αφαιρούμε το ντύμα του και το ψιλοκόβουμε.

Για κάθε κρεμμύδι χρειαζόμαστε 1 κ.σ. λάδι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά κι όταν κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ανακατεύοντας τακτικά ανάλογα με την ένταση της εστίας αφήνουμε το κρεμμύδι από 3-5’ μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, να γίνει διάφανο και να μετατραπεί η βαριά μυρωδιά που είχε στην αρχή σε γλυκιά και γαργαλιστική.

Όταν σοτάρετε κρεμμύδι φροντίστε να μην γεμίζετε το τηγάνι με κρεμμύδια για να σοταριστεί σωστά κάθε ψιλοκομμένο κομμάτι κρεμμυδιού.

Μετά το σοτάρισμα τα κρεμμύδια θα έχουν αποκτήσει ξανθό ανοιχτό χρώμα

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται