Γιατί βάζουμε αλάτι στα γλυκά;

Αλάτι στο κέικ ναι ή όχι ;
Πως μετράω μία πρέζα αλατιού;
Τι θα παρατηρήσω στο κεικ με αλάτι;
Το αλάτι που συνήθως προσθέτουμε σε ένα κέικ έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη γεύση όλων των υπολοίπων συστατικών και κυρίως της σοκολάτας.
1 πρέζα αλάτι στο κλασικό κέικ σοκολάτας δίνει ισορροπία στη γλύκα του κέικ ή οποιουδήποτε γλυκού το προσθέσεις.
Ενισχύει ωστόσο και όλες τις υπόλοιπες γεύσεις των υλικών κατά το ψήσιμο.
Αν συγκρίνεις ένα κέικ με μια πρέζα αλάτι κι ένα κέικ χωρίς αλάτι, τότε θα διαπιστώσεις ότι η γεύση του ανάλατου μείγματος είναι τελείως επίπεδη.
Λείπει η ένταση για παράδειγμα της σοκολάτας ή του βουτύρου.
Κατά γενικό κανόνα μια ή δυο πρέζες αλάτι στο γλυκό σου θα το απογειώσουν.
Βέβαια αν χρησιμοποιείτε αλατισμένο βούτυρο στα γλυκά σας, θα πρέπει να το παραλείψετε.
Στο εξωτερικό στα ταξίδια μου έχω δοκιμάσει κέικ φτιαγμένο με αλατισμένο βούτυρο και είναι πραγματικά το κάτι άλλο.
Σε γενικές γραμμές μια η δυο πρέζες αλάτι στα γλυκά, μόνο ένταση δίνει και εξισορροπεί την γλύκα τονίζοντας την γεύση του εκάστοτε γλυκού.
Το αλάτι στην ζύμη του κέικ
