8 κανόνες για την τέλεια μπριζόλα σχάρας

Τεχνικές που θα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε τις τέλειες μπριζόλες με το σωστό τρόπο.

1. Περιποίηση μπριζόλας
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λίπος στην μπριζόλα.

Μην αφήσετε περισσότερο από μισό χιλιοστό.

2. Περιττά υγρά
Καθαρίστε και τις δυο πλευρές με χαρτί κουζίνας ταμπονοριστό. Είναι το πρώτο βήμα για μια όμορφη κρούστα, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν μιας τέλειας μπριζόλας στη σχάρα.

3. Αλάτι
Στη συνέχεια, τρίψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με ένα μείγμα ίσων μερών αλάτι και καλαμποκάλευρο που απορροφά την υγρασία, αφού έχετε αφήσει να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι τραβά την υγρασία από την  επιφάνεια της μπριζόλας. Έτσι θα γίνει τραγανή με ξηρότερη κρούστα στην επιφάνεια. Θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα.

4. Θερμαίνουμε τη σχάρα
Πριν ψήσουμε τη μπριζόλα προθερμαίνουμε τη σχάρα για να μη κολλήσει.

5. Λαδώνουμε τη σχάρα
Λαδώνουμε την σχάρα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι το δεύτερος κανόνας για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες.

6. Αναποδογυρίστε μετά το ρόδισμα
Ξεκινήστε το ψήσιμο από την καυτή μεριά της σχάρας και μην μετακινήσετε ή αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες μέχρι να κάνουν κρούστα.  Αν θέλετε να τις ελέγξετε από κάτω αν ψήθηκαν απλά ανασηκώστε τες λίγο. Όταν κάνουν τη κρούστα τότε γυρίζουν εύκολα, διαφορετικά παραμένουν κολλημένες.

7. Μετακίνηση σε λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας
Μόλις ροδίσουν οι μπριζόλες τις μετακινούμε στη πιο δροσερή μεριά της σχάρας. Αυτό το κάνουμε για να φτάσει η θερμότητα μέχρι το κέντρο και να ψηθούν στο βαθμό που θέλουμε.

8. Ξεκούραση
Αφού ψηθούν οι μπριζόλες αφήστε τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και να αφήσουν τους γευστικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν. Αν κόψετε τις μπριζόλες αμέσως θα φύγουν οι χυμοί τους.

 

https://www.argiro.gr/2022/11/8-kanones-gia-tin-teleia-mprizola-scharas/