Πίσω

Πώς καθαρίζεται το τζάμι του τζακιού

Όσοι έχουνε τζάκι στο σπίτι τους ξέρουν πόσο χαλαρωτικό είναι να κάθεσαι δίπλα του και να απολαμβάνεις τη ζέστη της φωτιάς και να απολαμβάνεις τη μαγεία της φλόγας. Ξέρουν επίσης ότι το τζάκι θέλει δουλειά και για να το ανάψεις και να το καθαρίσεις και αν θέλεις να το ανάβεις καθημερινά. Όσοι δε έχουν ενεργειακό τζάκι ή τζάκι με τζάμι, ξέρουν ότι ένας από τους χειρότερους βραχνάδες είναι το καθάρισμα του τζαμιού. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να καθαρίσεις απλά ένα τζάμι. Πρέπει να καθαρίσεις ένα τζάμι που έχει λερωθεί από κάπνα κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες πράγμα που κάνει τους λεκέδες πολύ μα πολύ ισχυρούς.

Ευτυχώς, το καθάρισμα του τζαμιού του τζακιού, αν γνωρίζεις τον σωστό τρόπο, μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Και όμως! Το καλύτερο καθαριστικό για το τζάμι του τζακιού σας, κρύβεται μέσα στο…τζάκι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την στάχτη που μένει από την καύση των ξύλων στο εσωτερικό του τζακιού για να δημιουργήσετε ένα απίστευτα ασφαλές και αποτελεσματικό καθαριστικό γυαλιού… δωρεάν!

Καταρχάς. ΜΗΝ επιχειρήσετε να καθαρίσετε το τζάμι σας όσο είναι ζεστό. Μόλις σβήσετε τη φωτιά σας, περιμένετε τουλάχιστον μια μέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα αναμμένης χόβολης μέσα στη στάχτη και ότι το τζάμι έχει κρυώσει εντελώς.

Αν μπορείτε να ξεκουμπώσετε το γυαλί από το τζάκι κάντε το καθώς θα μπορέσετε να εργαστείτε με περισσότερη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση στο χώρο που θα καθαρίσετε το τζάμι, στρώστε παλιά σεντόνια ή χαρτόνια από κάτω για να αποφύγετε το έξτρα καθάρισμα μετά!

Διαφήμιση

Αφού μαζέψετε μπόλικη στάχτη σε ένα μπολάκι, προσθέτετε λευκό ξύδι και λίγο νερό. Δεν χρειάζεται ακριβής μέτρηση εδώ… απλά ανακατέψτε λίγο νερό, λευκό ξύδι και αρκετή στάχτη από το εσωτερικό του τζακιού σας για να σχηματίσετε μια πάστα. Αυτή η πάστα θα απομακρύνει την καμένη μαυρίλα από το εσωτερικό της γυάλινης πόρτας του τζακιού σας.

Χρησιμοποιώντας ένα πανί κατά προτίμηση με μικροίνες τρίβουμε την επιφάνεια του μαυρισμένου γυαλιού. Απαλά και με κυκλικές κινήσεις τρίβουμε μέχρι να δούμε σιγά σιγά το τζάμι αν αποκτά και πάλι διαφάνεια. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε με καθαρά πανιά βρεγμένα με νερό και ξύδι και τρίβουμε για να φύγει όλη η υπόλοιπη κάπνα. Αφού φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, χρησιμοποιούμε κλασικό καθαριστικό τζαμιών για να δώσουμε μια έξτρα λάμψη.

Μάθε ακόμα…

Πώς να καθαρίζεις αποτελεσματικά την κουζίνα με ξύδι:

Πώς να καθαρίσεις το μπάνιο με ξύδι:

Αλλά ακόμα και πώς να καθαρίσεις τα στρώματα

Και τέλος πάρε μάθε πώς να καθαρίσεις τους καναπέδες εύκολα χωρίς την βοήθεια ειδικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται