Πίσω

Τα αφράτα donuts που κατέκτησαν τον κόσμο

Συνταγή, ιστορία και μυστικά επιτυχίας για τα καλύτερα ντόνατς που δοκίμασες ποτέ!

Τα donuts αγαπήθηκαν από όλη την υφήλιο. Γίνονται με λίγα απλά υλικά: αλεύρι, βούτυρο, γάλα, αυγά και μαγιά, που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Τα αφράτα λαχταριστά ντόνατς που μοσχοβολάνε βούτυρο με την αέρινη ζύμη και την τραγανή, πολύ λεπτή κρούστα εξωτερικά είναι λιχουδιά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Σκέτα donuts με κανελοζάχαρη, γεμιστά με κρέμα ή σοκολάτα, βουτηγμένα σε σοκολάτα, τηγανητά ή ψητά ντόνατς είναι συνταγή που δεν αντιστέκεται ποτέ κανείς.

Δες την αγαπημένη μου συνταγή για τα καλύτερα donuts που έχεις δοκιμάσει!

Τα donuts όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί τα συναντάμε και σε άλλες χώρες με διαφορετικά ονόματα. Bombloni στην Ιταλία, berliner στην Γερμανία, bolinhos στην Βραζιλία, beignets στην Λατινική Αμερική, dansk aebleskiver στην Δανία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Τα donuts κατέκτησαν την Αμερική πριν από μερικούς αιώνες και από εκεί έγιναν διάσημα σε όλο τον κόσμο με την έλευση των μεταναστών από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το έδεσμα λατρεύτηκε στις ΗΠΑ και από εκεί πήρε το διαβατήριο για να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Διαφήμιση

Η ζύμη για ντόνατς είναι εύκολη. Η συνταγή είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή για να φουσκώσει όπως και οποιαδήποτε άλλη ζύμη που έχει μαγιά.

Η ζύμη donuts γίνεται ακόμα καλύτερη αν μείνει 1 βράδυ στο ψυγείο. Τα αρώματα της ζύμης καθώς ωριμάζει πολλαπλασιάζονται και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Το ξυνόγαλο ή το γιαούρτι απογειώνουν γευστικά τα donuts.

Το τηγάνισμα δίνει στα ντόνατς φουσκωτό αποτέλεσμα αλλά και νοστιμιά. Χωρίς τηγάνισμα τα ντόνατς στο φούρνο, είναι ασφαλώς πιο υγιεινά. Τα donuts ψήνονται και σε air fryer.

Όποιος έχει επισκεφτεί τις Ηνωμένες πολιτείες, σίγουρα σε όποια πόλη κι αν πήγε, πέρασε μπροστά από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων donuts που παρακολουθείς όλη την διαδικασία παρασκευής μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Βλέπεις τα πάντα είναι η αλήθεια από το ζύμωμα, το σχήμα, το τηγάνισμα και το γαρνίρισμα ή γέμισμα αν πρόκειται για γεμιστά ντόνατς. Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης ζύμης σε ζαλίζει, κι αν μπεις στο κατάστημα τότε δεν ξέρεις τι να πρώτο διαλέξεις. Όλα τα δοκίμασα σκέτα, γεμιστά, με γλάσο. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Κι αυτο,γιατί η ζύμη στα donuts κάνει την διαφορά.

Κάπως έτσι κι εγώ μαγεύτηκα με την διαδικασία της συνταγής και έφτιαξα πολλά ντόνατς, μέχρι να πετύχω την καλύτερη συνταγή donuts. Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε ζεστά λαχταριστά κι αφράτα με γέμιση ή χωρίς με επικάλυψη σοκολάτας ή χρωματιστό γλάσο.

Διαφήμιση

Εσύ πώς προτιμάς τα donuts;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται