Δεν είναι λίγες οι φορές που στην κουζίνα ερχόμαστε αντιμέτωποι με…μικροατυχίες. Μία από αυτές είναι τα καμένα τηγάνια. Οι τροφές δηλαδή και τα λίπη που κατά το τηγάνισμα κολλάνε στον πάτο του τηγανιού και μας προκαλούν…πονοκέφαλο, όχι άδικα αφού σχηματίζεται μια μαύρη και σκληρή κρούστα που δύσκολα καθαρίζεται!
Στην περίπτωση που θα σας ξανατύχει κάτι τέτοιο, κρατήστε σημειώσεις, γιατί εδώ θα βρείτε όχι έναν αλλά 5 διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσετε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες και να γίνουν τα τηγάνια σας πιο αστραφτερά και από καινούρια.
Να θυμάστε όμως ότι αυτές οι καθαριστικές μέθοδοι για να καθαρίσει το καμένο σας τηγάνι ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι το εσωτερικό του τηγανιού σας είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι. Σε περίπτωση που το τηγάνι σας έχει κάποια αντικολλητική επίστρωση στο εσωτερικό του, μην ακολουθήσετε τις παρακάτω μεθόδους καθώς μπορεί να το χαράξετε.