Η μέθοδος συντήρησης που εφαρμόζουμε ίσως πιο συχνά είναι η αγαπημένη μας κατάψυξη. Τη χρησιμοποιούμε σχεδόν για τα πάντα, φρούτα και λαχανικά, κρέας και θαλασσινά. Απλά χωρίζουμε σε μερίδες, τοποθετούμε σε σακουλάκια ή τα γνωστά μας ταπεράκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να καταψύξουμε και μαγειρεμένα φαγητά, αφού έχουν κρυώσει τελείως, κάτι που θα μας λύσει τα χέρια όταν δεν έχουμε χρόνο για μαγείρεμα.
Γενικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να συντηρήσουμε τα τρόφιμα. Αρκεί να βρούμε τον κατάλληλο για κάθε είδος τροφίμου και να τον ακολουθήσουμε σωστά. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντα θα έχουμε υγιεινά τρόφιμα στην κουζίνα μας και δεν θα χρειαστεί να πετάμε τίποτα!