Πίσω

Έξυπνοι τρόποι για να εξουδετερώσετε τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού σας

Όλοι θέλουν ένα σπίτι καθαρό που όταν εισέρχεται κανείς να του κάνει εντύπωση το πόσο ωραία μυρίζει.
Η αλήθεια είναι ότι η καθαριότητα και οι μυρωδιές που μπορεί να έχει ένα σπίτι συνδέονται άμεσα. Αν ένα σπίτι δεν είναι καθαρό η χρήση οποιουδήποτε αρωματικού το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να ‘κουκουλώσει’ για λίγο τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.
Έτσι για να έχουμε ένα σπίτι που μυρίζει ωραία το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε πρώτον για το συχνό αέρισμα του σπιτιού αλλά και για την καθαριότητά του.
Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Η σχολαστική καθαριότητα σε αυτούς τους χώρους είναι δεδομένη και απαραίτητη καθώς αποτελεί και θέμα υγιεινής.

4+1 τρόποι για να μυρίζει ωραία το σπίτι σας

Αερίστε συχνά το σπίτι σας

Καθημερινό αέρισμα επιβάλλεται για να ανανεώνεται ο αέρας εντός σπιτιού και να ελαχιστοποιείται η υγρασία. Ένας άλλος τρόπος να διατηρείτε τον αέρα του σπιτιού σας καθαρό είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Προσοχή στα άπλυτα ρούχα

Ξεχασμένα άπλυτα ρούχα μπορούν να κάνουν την ντουλάπα σας να μυρίζει…όχι και τόσο φρεσκάδα…

Προσοχή και στα παπούτσια

Επειδή κάποια είδη παπουτσιών κρατάνε, ότι και να κάνουμε, κάποιες μυρωδιές, επιλέξτε προσεκτικά το χώρο αποθήκευσής τους. Καλύτερα να είναι ένα ειδικό έπιπλο, μια παπουτσοθήκη που κλείνει καλά. Φροντίστε το χώρο αυτό λίγο περισσότερο χρησιμοποιώντας φυσικά αρωματικά ή εμπορίου.

Καθαρίστε συχνά τα έπιπλά σας

Τα χαλιά, τα στρώματα, οι κουρτίνες και τα υφάσματα των επιπλώσεων είναι και αυτά υπεύθυνα για την αύρα του σπιτιού σας καθώς απορροφούν εύκολα οσμές. Ο συχνός τους καθαρισμός με πλύσιμο και η συντήρηση με ηλεκτρική σκούπα αλλά και πέρασμα με ένα πανί με ξύδι ή σόδα βοηθούν πάρα πολύ στο να παραμείνουν φρέσκα.

Σκύψτε κάτω από τα έπιπλα και απομακρύνετε πιθανώς πεσμένα κομμάτια τροφίμων. Αν έχετε μικρά παιδιά κάντε το αυτό ακόμα πιο συχνά!

Αρωματίστε τους χώρους σας

Και αφού είστε σίγουροι ότι το σπίτι σας στα βασικά του σημεία είναι καθαρό, αυτοσχεδιάστε για να του δώσετε το άρωμα που επιθυμείτε! Χρησιμοποιήστε τα αρώματα της φύσης όπως κανέλα, γαρύφαλλο ή πορτοκάλι και λεμόνι και φτιάξτε το δικό σας ποτ πουρί. Ανάψτε αρωματικά κεριά και το χειμώνα μετατρέψτε τα καλοριφέρ σε πομπό αρωμάτων, βάζοντας ένα βαμβακάκι με το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει ή ένα άρωμά σας.

Αγοράστε ένα αρωματικό σπρέι για τα υφάσματα ή φτιάξτε ένα με τα αρώματα που προτιμάτε. Ψεκάστε κουρτίνες και καναπέδες και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει με μιας.

Βάλτε στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας βανίλια ή λεβάντα. Κάθε φορά που θα σκουπίζετε, ταυτόχρονα θα αρωματίζετε και το σπίτι σας.

Διαβάστε ακόμα τους “χρυσούς” κανόνες για να έχετε πάντα τακτοποιημένο σπίτι:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται