Πίσω

Μαθε για τις: Κατεψυγμενες γαριδες

Κατεψυγμενες η φρεσκιες ειναι γλυκές, χυμώδεις και ελαφρώς αλμυρές,είναι από τα αγαπημένα θαλασσινά παγκοσμίως. Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθιστώντας τες μια εξαιρετικά ευέλικτη πρώτη ύλη. Με όποιο τρόπο και αν τις μαγειρέψεις, είναι μια πολύ καλή επιλογή, με σημαντική θρεπτική αξία. Οι “λευκές” και οι “τίγρης” είναι δύο ευρέως διαθέσιμες ποικιλίες και οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες. Το μέγεθος τους, κυμαίνεται από μικρό έως και αρκετά μεγάλο, ανάλογα με την ποικιλία. Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη εισαγωγή νωπών και κατεψυγμένων από διάφορα μέρη του κόσμου.

Βρίσκονται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και μπορούν να μαγειρευτούν ποικιλοτρόπως.

Ξεπάγωμα και καθάρισμα

Ο ιδανικός τρόπος είναι να γίνει η απόψυξη στην συντηριση του ψυγείου. Ανάλογα με το μέγεθος τους χρειάζονται μερικές ώρες.
Τις διατηρούμε κρύες μέχρι το μαγείρεμα.
Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη.
Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο.
Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Πώς συντηρούμε σωστά

Στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν για 1 μήνα περίπου. Στη συντήρηση τις βάζουμε στο κάτω ράφι του ψυγείου, που είναι το πιο ψυχρό σημείο σε μια χαλαρά κλεισμένη πλαστική σακούλα ή σε ένα μεγάλο μπολ.. Χρησιμοποιούμε τις φρέσκες  μέσα σε μία ή δύο ημέρες από την αγορά τους.

Αυτες  που εχουν αποψυχθεί απαγορεύονται να ξαναμπούν στη κατάψυξη, πρέπει να καταναλωθούν άμεσα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται