Υπάρχει περίπτωση κάποια αυγά να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα, ένα βακτήριο το οποίο προκαλεί έντονα εντερικά προβλήματα. Η σαλμονέλα πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό λοιπόν η σωστή συντήρησή τους στο ψυγείο, το καλό μαγείρεμα, όπως είναι το βράσιμο αυγού, και η γρήγορη κατανάλωσή τους εξαφανίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης σαλμονέλας.Καλό επίσης είναι κατά την αγορά να ελέγχεται αν τα αυγά ψύχονται σωστά στο κατάστημα αγοράς. Απολαύστε τα βραστά αυγά σας, ακριβώς όπως σας αρέσει, μάθετε τα πάντα για το πως βράζω τα αυγά είτε αυγό μελάτο είτε σφικτό. Ακολουθείστε το μυστικό μου για το πως και πόση ώρα βράζουμε τα αυγά σωστά και σας υπόσχομαι ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά;

Το βράσιμο του αυγού είναι μια πολύ απλή διαδικασία
Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες για το σωστό βράσιμο του αυγού
Eπιλέξτε φρέσκα αυγά, διαλέγοντάς τα από τον τρόπο που «στέκονται» στο νερό! Αυτά που βυθίζονται είναι φρέσκα ενώ αυτά που επιπλέουν μπαγιάτικα.
Δείτε πώς καταλαβαίνουμε εάν είναι φρέσκα τα αυγά:
Τοποθετείτε το αυγό το οποίο έχει θερμοκρασία δωματίου, σε νερό που να καλύπτει πλήρως το αυγό, ίδιας θερμοκρασίας, μέσα στο μπρίκι, και βάλτε το στη φωτιά.
Μάθετε πώς να φέρετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου:
Για να μην σας παραβράσει, με το που είναι έτοιμο το αυγό, το βγάζετε από το ζεστό νερό και το βουτάτε σε κρύο νερό για να σταματήσει το βράσιμο του αυγού και στο εσωτερικό του.
Πώς βράζουμε αυγά χωρίς να σπάσουν;
Μάθε όλα μου τα μυστικά για τέλειο βράσιμο των αυγών:
Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά;
Μετρήστε το χρόνο στο βράσιμο του αυγού. Τα λεπτά στο βράσιμο των αυγών έχουν μεγάλη σημασία. Οι παρακάτω χρόνοι αναφέρονται σε καθαρό χρόνο για το βράσιμο των αυγών, αρχίζετε δηλαδή να μετράτε χρόνο, μόλις δείτε τις πρώτες φουσκάλες βρασμού στο νερό. Αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω ο χρόνος βρασίματος του αυγού.
Εντελώς μελάτο αυγό
Σε 2 λεπτά μόλις που έχει αρχίσει να σφίγγει λιγάκι το ασπράδι και ο κρόκος διατηρείται υγρός και μελάτος.
Μελάτο αυγό
Σε 4 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν σφίξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμη ρευστός και μελάτος.
Σχεδόν σφιχτό αυγό
Σε 6 λεπτά το ασπράδι έχει σφίξει και αρχίζει να σφίγγει και ο κρόκος
Σφιχτό αυγό
Σε 8 λεπτά το ασπράδι είναι σφιχτό και ο κρόκος έχει πήξει.
Πολύ σφιχτό αυγό
Σε 10 λεπτά και ο κρόκος και το ασπράδι έχουν πήξει εντελώς και είναι σφιχτά
Τέλος, απολαύστε τα βραστά αυγά σας, ακριβώς όπως σας αρέσει & μάθετε πώς να συντηρείτε σωστά τα βραστά αυγά:
Ποιά είναι η αγαπημένη σου συνταγή με βραστά αυγά;
