Πίσω

5 + 1 χρήσεις του αλευριού εκτός από το μαγείρεμα

Το αλεύρι είναι ένα βασικό υλικό που δεν λείπει από  κανένα ελληνικό σπίτι, φτιάχνει αρτοποιήματα και πίτες και πανάρει τα τηγανητά μας. Παρόλα αυτά ήρθε η ώρα να το δούμε διαφορετικά. Το αλεύρι μπορεί να μας δώσει λύσεις σε οικιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Σε αυτό το άρθρο σας δείτε έξι χρήσεις του αλευριού εκτός από το μαγείρεμα.

Πως να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια

Τώρα που αρχίζει να ανοίγει ο καιρός πολλά σπίτια αντιμετωπίζουν μικρούς ενοχλητικούς εισβολείς όπως τα μυρμήγκια.  Το αλεύρι μπορεί να δώσει την λύση, πασπαλίστε με αλεύρι εκεί που είναι το πέρασμα τους, τα μικρά αυτά έντομα θα απομακρυνθούν. Το άμυλο του αλευριού τα απωθεί. 

Πως να απαλλαγείτε από τα παράσιτα

Εκτός από τα μυρμήγκια, το αλεύρι μπορεί να απομακρύνει και τα παράσιτα στο μποστάνι σας. Πασπαλίστε γύρω από τα λαχανικά σας και απαλλαγείτε μια και καλή από τα παράσιτα που σας καταστρέφουν την παραγωγή σας. 

Διαφήμιση

Πως να γυαλίσω χάλκινα σκεύη

Τα χάλκινα σκεύη είναι εντυπωσιακά αλλά μετά από λίγο καιρό οξειδώνονται και μαυρίζουν. Δε χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά καθαριστικά. Φτιάξτε μια πάστα με λίγο αλεύρι, ξύδι και χοντρό αλάτι και τρίψτε τα. Ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό και απολαύστε την χαμένη λάμψη τους.

Πώς να καθαρίσω inox επιφάνειες
Το αλεύρι μπορεί να βοηθήσει και στο καθάρισμα των inox επιφανειών σας.Τρίψτε με ένα στεγνό πανί και λίγο αλεύρι τις επιφάνειες από inox και τα λίπη θα εξαφανιστούν στο λεπτό.

Διαφήμιση

Πως να κάνω το να ωριμάσει πιο γρήγορα

Έχετε αγοράσει αβοκάντο και δεν μπορείτε να φτιάξτε την αγαπημένη σας γουακομόλε;

Κανένα πρόβλημα, βάλτε το σε μια σακούλα τροφίμων και αλεύρι, κλείστε το και αφήστε το για 24 ώρες. Την επομένη μέρα το αβοκάντο σας θα είναι έτοιμο.

Προσπαθείτε να ανοίξτε γυάλινο βάζο και δεν τα καταφέρνετε; Απλώστε λίγο αλεύρι στο στόμιο. Το καπάκι θα ξεκολλήσει και το βάζο σας θα ανοίξει!

Διάβασε επίσης πως θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από το τηγάνι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται