Πίσω

Μυστικά: Πως να φτιάξεις εύκολη παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα

Εάν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες μου, θα γίνει παιχνίδι η διαδικασία της και εύκολη.

Πώς φτιάχνω το σιρόπι

Στη παραδοσιακή πάντα το φτιάχνουμε πρώτο ώστε να προλάβει να κρυώσει καλά, μέχρι να ψηθεί το γλυκό. Βάζουμε ζάχαρη, νερό & κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα κι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετράμε τον χρόνο βρασμού (4´) από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον χυμό, την μαρμελάδα πορτοκαλιού, το ξύσμα του κι ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλυκό.

Πώς το ρίχνω;

Το γλυκό πρέπει να σιροπιαστεί με το κρύο σιρόπι, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Περιχύνουμε το γλυκό ρίχνοντας το  λίγο λίγο και σταδιακά ώστε να ρουφήξει σωστά μέχρι μέσα στην καρδιά του.

Πώς φτιάχνω εύκολα το μίγμα

Εύκολο  σε 5’ έτοιμο το γλυκό. Ξεκινάμε με τα υγρά υλικά. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά, λάδι, ζάχαρη, γιαούρτι, αυγά, μαρμελάδα, κρέμα, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού. Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Το φύλλο

Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα ψιλοκόβουμε σε φέτες. Με τα χέρια ξεχωρίζουμε και τα ανοίγουμε απλώνοντας στον πάγκο να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.

Πρέπει να τα ξεχωρίσεις τα φύλλα<

Όταν τα αναμείξετε με το μείγμα, είναι πολύ βασικό να βραχούν όλα. Με δυο πιρούνια φροντίζουμε να τα χωρίσουμε και να μην κολλήσει το ένα με το άλλο. Έτσι θα πετύχει το γλυκό θα γίνει πολύ νόστιμο κι αφράτο και θα ποτίσει σωστά με το σιρόπι.
Μεγάλο μυστικό, είναι να βρέξεις καλά και σωστά όλα τα στεγνά κομμάτια από τα φύλλα μέσα στο υγρό μείγμα του γλυκού. Γι’ αυτό το προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε να βραχούν πριν προσθέσουμε τα επόμενα.

Πώς σερβίρουμε;

Δεν κόβεται όσο είναι ζεστή. Πρέπει να μείνει, να σταθεί και να κρυώσει. Μόνο τότε ρουφάει σωστά το σιρόπι της και παραμένει ζουμερή, χωρίς να στάζει και χωρίς να λιμνάζει στο ταψί το σιρόπι. Έτσι θα παραμείνει ζουμερή. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται