Εάν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες μου, θα γίνει πανεύκολη η διαδικασία της. Θα σας πω πως φτιάχνω τα φύλλα, το σιρόπι, την κρέμα και πώς τα βάζω στο ταψί. Πώς την ψήνουμε, πότε σιροπιάζουμε και πότε την κόβουμε. Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.
Πως να φτιάξεις παραδοσιακή εύκολη πορτοκαλόπιτα;

Πώς φτιάχνω το σιρόπι
Αρχίζουμε πάντα φτιάχνοντας το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει καλά, μέχρι να ψηθεί το γλυκό.
Βάζουμε ζάχαρη, νερό & κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα κι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μετράμε τον χρόνο βρασμού (4´) από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το σιρόπι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον χυμό, την μαρμελάδα πορτοκαλιού, το ξύσμα κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι στη άκρη να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλυκό.

Πώς φτιάχνω ευκολα το μίγμα
Εύκολο σε 5’ έτοιμο το γλυκό.
Ξεκινάμε με τα υγρά υλικά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά, λάδι, ζάχαρη, γιαούρτι,
Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Ξεχώρισμα των φύλλων
Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα ψιλοκόβουμε σε φέτες.
Με τα χέρια ξεχωρίζουμε και τα ανοίγουμε απλώνοντας στον πάγκο να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.
Ξεχώρισμα φύλλων με το πηρούνι
Όταν τα αναμείξετε με το μείγμα, είναι πολύ βασικό να βραχούν όλα τα φύλλα του γλυκού.
Με δυο πιρούνια φροντίζουμε να τα χωρίσουμε και να μην κολλήσει το ένα με το άλλο. Έτσι θα πετύχει το γλυκό θα γίνει πολύ νόστιμο κι αφράτο και θα ποτίσει σωστά με το σιρόπι.

Πώς ρίχνω το μίγμα
Μεγάλο μυστικό, όποια κι αν φτιάξεις, είναι να βρέξεις καλά και σωστά όλα τα στεγνά κομμάτια από τα φύλλα μέσα στο υγρό μείγμα του γλυκού.
Γι’ αυτό προσθέτουμε σταδιακά τις κορδέλες τα στεγνά φύλλα μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε να βραχούν πριν προσθέσουμε τα επόμενα φύλλα.
Πώς ρίχνω το σιρόπι
Το γλυκό πρέπει να σιροπιαστεί με το κρύο σιρόπι, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Περιχύνουμε το γλυκό ρίχνοντας το σιρόπι λίγο λίγο και σταδιακά ώστε να ρουφήξει σωστά μέχρι μέσα στην καρδιά του.

Πώς σερβιρουμε;
Δεν κόβεται όσο είναι ζεστή.
Πρέπει να μείνει, να σταθεί και να κρυώσει.
Μόνο τότε ρουφάει σωστά το σιρόπι της και παραμένει ζουμερή , χωρίς να στάζει σιρόπι και χωρίς να λιμνάζει το σιρόπι στο ταψί.
Έτσι θα παραμείνει ζουμερή.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
