Πίσω

Πώς να τρίψω το κολοκύθι;

Το τριμμένο κολοκύθι μπαίνει σε κολοκυθόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες, σφουγγάτο ακόμα και σε κολοκυθοσαλάτα.

Εγώ τρίβω πάντα λίγο κολοκύθι και μέσα στις γεμιστα

Δίνει δροσιά, υγρασία κι αφράτο αποτέλεσμα.

Τρίβουμε συνήθως κολοκύθια μέτρια, όχι πολύ μεγάλα.

Αφού τα τρίψουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ζυμώνουμε ελαφρά.

Αφήνουμε δέκα λεπτά να ιδρώσουν σε ένα σουρωτήρι.

Μετά, με τα χέρια ή με πετσέτα ,τα στύβουμε να αποβάλουν τα υγρά τους.

Να θυμάστε, αν το κολοκύθι έχει σπόρους στην καρδιά του δεν τρίβουμε εκείνο το σημείο.

Απλά τρίβουμε κρατώντας υπό γωνία το κολοκύθι ώστε να αφαιρέσουμε την καρδιά με τους σπόρους.

Δες το video εδώ:

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται