Πίσω

Μαρινάδα για κοτόπουλο

Μαρινάδα για κοτόπουλο στο φούρνο
Το μαρινάρισμα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά σε ένα υλικό. Υπάρχει η ξηρή μαρινάδα που αποτελείται από διαφορά μπαχαρικά και βότανα ,πιπέρι και αλάτι, ξύσμα εσπεριδοειδών και λίγο ελαιόλαδο ώστε να κολλήσει η ξηρή μαρινάδα στο πουλερικό.
Υπάρχει και η υγρή μαρινάδα όπου στην ουσία βαφτίζουμε το υλικό μέσα σε αυτήν για αρκετές ώρες. Η υγρή μαρινάδα για κοτόπουλο στο φούρνο ενισχύει τα αρώματα δυναμώνει την γεύση και δίνει υγρασία καθώς και λιπαρότητα στα στεγνά κομμάτια. Ταυτόχρονα μαλακώνει ελαφρά ίνες και εμπλουτίζει με λιπαρά στοιχεία τα πιο στεγνά σημεία του. Γι’ αυτό αν το κοτόπουλο είναι μεγάλο είναι καλύτερα να κοπεί σε κομμάτια και να μπει στην μαρινάδα για πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Για μια υγρή μαρινάδα θα χρειαστούμε το κοτόπουλο ολόκληρο, ή σε κομμάτια, σκελίδες σκόρδου, ελαιόλαδο, λίγη μαγιονέζα ,μουστάρδα, μέλι, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, φρέσκα βότανα ρίγανη Θυμάρι δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Στεγνώνουμε πολύ καλά το υλικό που θα μαρινάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιούμε ιδανικά μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και το βάζουμε μέσα σε μερίδες ή ολόκληρο. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Κουνάμε με τα χέρια να πάει παντού. Κλείνουμε καλά και διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες από 8 έως και 12 ώρες.
Μετά το βγάζουμε από την μαρινάδα και ψήνουμε στο φούρνο.

Μαρινάδα για κοτόπουλο σχάρας

Ετοιμάστε μια εύκολη μαρινάδα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού ,μέλι ,μουστάρδα, σκόρδο, πάπρικα, θυμάρι και ρίγανη και βυθίστε μέσα τις μερίδες.
Αφήστε τα μείνουν το λιγότερο για 8 ώρες στο ψυγείο. Βάλτε τα στην σχάρα και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να παραμείνουν ζουμερά και τρυφερά.

Η καλύτερη μαρινάδα για κοτόπουλο

Είναι αυτή που ταιριάζει γευστικά με τα υλικά που προτιμάμε και βέβαια αυτή που συμβαδίζει με τον χρόνο που διαθέτουμε για να μαγειρέψουμε. Σαν πιο εύκολη λύση σας προτείνω να ψήσετε κατά το ήμισυ τις μερίδες και στα μισά του ψησίματος να τα βαφτίσετε σε μια γρήγορη μαρινάδα με υλικά που όλοι έχετε στην κουζίνα. Αυτά όπως είναι καυτά από την φωτιά θα ρουφήξουν αμέσως την υγρασία και την νοστιμιά.
Θα μπορούσε ενδεικτικά να περιλαμβάνει λεμόνι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, μουστάρδα και μέλι. Βυθίστε τα κι αφήστε τα μέσα στη μαρινάδα όπως είναι καυτά τα κομμάτια, το λιγότερο για 15-20’. Ολοκληρώστε το ψήσιμο κρατώντας ζουμερό ,μαλακό και αρωματικό το υλικό σας.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται