Το σωστό βουτύρωμα και αλεύρωμα είναι το μυστικό για να για να γλιστράει και να φουσκώνει σωστά καθώς ψήνεται οποιοδήποτε μίγμα. Είναι αυτό που βοηθάει πάντα, να ξεκολλήσει εύκολα με μια κίνηση μετά το ψήσιμο χωρίς να διαλυθεί και να μείνουν κομμάτια πάνω στο σκεύος.
Πως βουτυρώνω
Χρειαζόμαστε μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε παντού σε κάθε πτυχή της φόρμας το κάνοντας μια καλή στρώση. Ποτέ δεν αλείφουμε με υγρό και λιωμένο, γιατί δεν καλύπτει σωστά το σκεύος. Αφήνουμε τη φόρμα για 1΄-2΄ στην κατάψυξη. Έτσι θα παγώσει, θα σταθεροποιηθεί η στρώση και θα κάνει φιλμ. Με τον τρόπο αυτό θα κρατήσει, στο επόμενο στάδιο, ελάχιστο αλεύρι πάνω και δεν θα βαρύνει το μίγμα.
Πως αλευρώνω
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ολόγυρα την φόρμα. Γυρίζουμε γύρω γύρω το σκεύος ώστε να κολλήσει πάνω στη βουτυρωμένη στρώση.
Αναποδογυρίζουμε και χτυπάμε ελαφρά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Έτσι θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει αυτό που θα ψήσεις. Με τον τρόπο αυτό το βούτυρο δε θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει και να του δώσει χοντρή κρούστα.
Μετά το ψήσιμο απλά θα αναποδογυρίσεις και θα γλυστρίσει με μια κίνηση το φρεσκοψημένο γλυκό.