Πίσω

Μυστικά: Το σιρόπι για γλυκά ταψιού

Σε κάθε συνταγή μοιράζομαι μαζί σας όλα τα μυστικά για να γίνει το γλυκό σας συγκλονιστικό.
Σιρόπι για γλυκά ταψιού

Κάθε γλυκό στην περιγραφή του έχει τις σωστές απαιτούμενες αναλογίες συστατικών.

Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα βαθιά. Αφήστε λίγο την ζάχαρη να μουλιάσει στο νερό κι ανακατέψτε ελαφρά. Ανάψτε τη φωτιά και μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατέψτε 2-3 φορές.

Να καθαρίσετε τα πλαϊνά της κατσαρόλας από τυχόν υπολείμματα ζάχαρης με ένα πινέλο. Από την ώρα που θα πάρει βράση δεν ξανά ανακατεύετε!

Βράστε το ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκτέλεσης, δηλαδή λιγότερο αν είναι πρόκειται για ελαφρύ και περισσότερο αν πρόκειται για παχύ. Άλλωστε στις οδηγίες κάθε γλυκού υπάρχουν αναλυτικά συγκεκριμένες δοσολογίες και χρόνοι βρασμού.

Αποφεύγουμε τη γλυκόζη.

Για να το προφυλάξω από τη δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού προς το τέλος του βρασμού.

Πως θα πετύχω σωστό σιρόπιασμα σε όλο το γλυκό από πάνω μέχρι κάτω;

Πόσες φορές κόψατε ένα γλυκό κι αυτό λιμνάζει στα υγρά; Ή πόσες φορές το γλυκό έχει σιροπιαστεί από τη μέση και κάτω ,ενώ επάνω είναι τελείως στεγνό;

Πόσες φορές τα γλυκά έχουν λασπώσει και έχουν πνιγεί μέσα στο ταψί στα υγρά;

Για να σιροπιάσεις σωστά, πρώτα θα βλέπεις τις οδηγίες κάθε φορά, γιατί ποικίλουν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι. Άλλα ζητούν κρύο το ένα ζεστό το άλλο κι άλλα θέλουν και δυο ζεστά. Γι’ αυτό, πρώτα θα διαβάζεις και θα κατανοείς τι ζητάει το κάθε γλυκό ταψιού.

Πως το κάνω σωστά;

Λίγο λίγο, θα το ρίχνεις γύρω γύρω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Πολλές φορές θα νομίζεις ότι είναι πολύ και θα αναρωτιέσαι αν έχεις κάνει λάθος.

Στις συμβουλές που σας δίνω για κάθε γλυκό να ακολουθείτε πιστά τις δοσολογίες. Όσο υγρό γράφω τόσο θα τραβήξει στο τέλος.

Αφού σιροπιάσεις σιγά σιγά, χωρίς να διαλύσεις την επιφάνεια ρίχνοντας το με μιας όλη την ποσότητα, θα αφήσεις να κρυώσει τελείως Mόνο όταν κρυώσει θα στεγνώσει σωστά χωρίς να γίνει λίμνη υγρών.

Ζουμερό πάνω και κάτω σιροπιασμένο σωστά

Αφού σιροπιάσεις και κρυώσει καλά το γλυκό, τότε τύλιξε με μεμβράνη όλο το ταψί πολύ καλά. Αναποδογύρισε το στον πάγκο της κουζίνας.

Άφησε το να σταθεί για 1 ώρα, ώστε το υγρό που έχει σταθεί στον πάτο του ταψιού, με το αναποδογύρισμα να διατρέξει όλο το γλυκό.

Μετά, αναποδογυρίζεις πάλι το ταψί στον πάγκο, αφαιρείς όλες τις μεμβράνες κουζίνας και απολαμβάνεις το πιο σωστά σιροπιασμένο γλυκό.

Ένα γλυκό με σιρόπι πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 6 με 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα ώστε να τραβήξει σωστά το και να σταθεροποιηθεί.
Διαφήμιση

Loading Comments

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται