Πίσω

Πολιτιστικά Δρώμενα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πολιτιστικά Δρώμενα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου, που οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (26 Αυγούστου με 7 Σεπτεμβρίου) υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Βρετανικής Πρεσβείας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τίτλος των εκδηλώσεων ήταν «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε ένα καλλιτεχνικό υψηλού επιπέδου φεστιβάλ με αίσθημα σεβασμού για τον Πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις. ενώνοντας με μοναδικό τρόπο, αξίες, έργα, ιστορία από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και διαπρεπείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό φεστιβάλ με αίσθημα σεβασμού για τον Πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις της Χίου, ενώνοντας με μοναδικό τρόπο, αξίες, έργα, ιστορία με καλεσμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και διαπρεπείς διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Το όμορφο νησί της Χίου για άλλη μια χρονιά έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος, αφού μέσα σε δέκα ημέρες φιλοξένησε μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις με εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκθέσεις ζωγραφικής ακόμα και γαστριμαργικές και αθλητικές διοργανώσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού με οικοδεσπότη τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στον Καστρομηνά πλημμύρισε με εξαίσιες μουσικές με την μοναδική παράσταση με τίτλο «Στα κάστρα απάνω» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακόπουλου με τους Υρώ Μάνε και Θοδωρή Βουτσικάκη. Την επομένη διεξήχθη ποδηλατικός γύρος στα μεσαιωνικά χωριά, (Μεστά, Ολύμποι, Αρμόλια και Πυργί) και στον τερματισμό στο Πυργί μετά τις βραβεύσεις έλαβε χώρα παραδοσιακό γλέντι.

Την 3η ημέρα το σκηνικό στο μεσαιωνικό χωριό Μεστά θύμιζε άλλες εποχές. Είχε στηθεί μεσαιωνικό παζάρι με ντόπια προϊόντα και η πρέσβειρα γαστρονομίας Βορείου Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγείρεψε με ντόπιους σπεσιαλιτέ με τοπικά προϊόντα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η καρδιά του Φεστιβάλ «χτύπησε» στη Πλατεία του Κάστρου της πόλης της Χίου με μια μουσική παράσταση με τίτλο «Η μουσική και οι μουσικοί του αύριο» με νέους καλλιτέχνες και οικοδέσποινα την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο Good Job Nicky με το performer του έκλεψε τις εντυπώσεις. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Φέσσας, παίζοντας  ατμοσφαιρική μουσική  με την παρουσίαση του έργου του «Δαίδαλος»  πλαισιωμένος από τους Θεατροποιούς Χίου και την χορευτική ομάδα  της Μαργαρίτας Καμαράτου. Ακολουθήσε ο διεθνούς φήμης Ιταλός κιθαρίστας Davide Picci και οι μικροί  Χιώτες Σοφία Μπράβου και Ισίδωρος Βουκούνας. Χορηγοί του Φεστιβάλ οι: EUROBANΚ,ELPEDISSON, OUZO PLOMARI, HELLENIC SEAWAYS BLUESTAR, εστιατόριο SKINOS. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί ιδιαίτερα  την οικογένεια Νικολάου Βαφειά, το « Ίδρυμα Μαρία Τσάκος», το ίδρυμα FAFALIOS FOYNDATION, την  Μερόπη και τον Μαϊκ Νεαμονιτάκη, την Σεβαστή και τον Μάρκο Λαγό και τον  Κώστα Λυμπουσάκη. « Ίδρυμα Μαρία Τσάκος», FAFALIOS FOYNDATION, η οικογένεια του Νικόλαου Βαφειά, η Μερόπη και ο  Μαϊκ Νεαμονιτάκης, η Σεβαστή και ο Μάρκος Λαγός και ο Κώστας Λυμπουσάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται