Πίσω

Γάλα αμυγδάλου θερμίδες

Παρασκευάζεται από ολόκληρα αμύγδαλα ή από βούτυρο αμυγδάλου και νερό. Έχει ανάλαφρη υφή και ήπια, γλυκιά και βουτυρώδη γεύση. Περιέχει λιγότερες θερμίδες και λίπος από το αγελαδινό  και της σόγιας και πολύ χαμηλότερο ποσοστό υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Συγκεκριμένα ένα φλιτζάνι προσδίδει 29 θερμίδες, έναντι 259 του αγελαδινού.

Ένα φλιτζάνι  είναι φτωχό σε πρωτεΐνη (1g), έναντι 8g του αγελαδινού γάλατος  Αποδίδει ακόμα 2,5g λίπους έναντι 11g του αγελαδινού   και 1g υδατανθράκων,

Διατροφική αξία γάλα αμυγδάλου
Λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη, θερμίδες και ορισμένων βιταμινών, σε περίπτωση που κάποιος το χρησιμοποιεί ως υποκατάστατο του αγελαδινού  θα πρέπει να αναπληρώνει αυτές τις ελλείψεις από άλλες κατηγορίες τροφίμων. Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά. Αντίθετα είναι πλούσιο  σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Είναι καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, βιταμινών A, D, Ε και αντιοξειδωτικών. Αποτελεί φυσική πηγή βιταμίνης Ε. Δεν περιέχει λακτόζη, γλουτένη, ζάχαρη, χοληστερόλη. Προφανώς δε συνιστάται για άτομα με αλλεργία στα αμύγδαλα.

Επίσης,  είναι ιδανικό για χορτοφάγους και για ανθρώπους που ακολουθούν ειδική δίαιτα για απώλεια κιλών. Δε χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη μαγειρική λόγω της ιδιότητάς του να αλλοιώνεται όταν θερμανθεί. Χρησιμοποιείται όμως για την παρασκευή γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Συνδυάζεται με καφέ, τσάι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται