Πίσω

Ντομάτα θερμίδες

Χρήσεις

Γενικά είναι πολύ καλή τροφή για τον άνθρωπο και πρέπει να καταναλώνονται με τη φλούδα τους. Καταναλώνονται ωμές ή μαγειρεμένες ή αποξηραμένες ή ως πολτός και συνοδεύουν πληθώρα παρασκευών. Χρησιμοποιούνται και για κονσερβοποίηση. Φυσικά, υπάρχουν και οι σπιτικές συνταγές που θα σου δώσουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι και θα είναι σίγουρα πιο νόστιμες από τις τυποποιημένες. Σε πολλές παρασκευές χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό είτε ολόκληρες είτε σε πάστα και δίνουν γεύση στα φαγητά. 

Θερμίδες – Οφέλη

Περιέχει 93,5% νερό, 3% υδατάνθρακες, 2% ίνες, 0,5% πρωτεΐνες, 0,2% λίπος, 0,6% ανόργανα συστατικά φώσφορο, ιώδιο μαγνήσιο, μαγγάνιο σίδηρο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C, D, Κ. 100g νωπής ντομάτας παρέχουν 18 θερμίδες.

Τρόπος προετοιμασίας

Διαφορετικές συνταγές απαιτούν διαφορετικές παρασκευές, αν και τα στελέχη αφαιρούνται σχεδόν πάντα. Για να αφαιρέσετε τον πυρήνα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρισμού (ένα οδοντωτό μαχαίρι λειτουργεί καλύτερα) για να χαράξετε ένα σχήμα V γύρω του ή αφαιρέστε το με ένα εύχρηστο gadget που ονομάζεται καρχαρίας ντομάτας. Εάν   απαιτεί να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, κόψτε ένα Χ στην φλούδα, βράστε τις για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ζεματίστε τις σε παγωμένο νερό. Αυτό θα χαλαρώσει το δέρμα και θα κάνει το ξεφλούδισμα τους πολύ πιο εύκολο. Εάν  απαιτεί να αφαιρέσετε τους σπόρους, κρατήστε την κομμένη πάνω από ένα μπολ, πιέστε την απαλά και επεξεργαστείτε τους σπόρους με τα δάχτυλά σας.

Μπορείτε να τις βάλετε σχεδόν παντού! Φτιάξτε σπιτικό πελτέ και σάλτα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στα φαγητά σας. Νόστιμες, καθαρές γεύσεις χωρίς συντηρητικά που θα απογειώσουν τα πιάτα σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται