Πίσω

Αγγούρι ιδιότητες

Είναι ένα καλοκαιρινό είδος λαχανικού

Είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά με μεγάλη κατανάλωση παγκοσμίως. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές συνταγές. Η ήπια, γλυκιά γεύση τους τα κάνει να ταιριάζουν με σχεδόν με οποιοδήποτε φαγητό. Από μια απλή σαλάτα μέχρι ένα δροσερό κρεμώδες τυρί με την επίγευση του είναι μερικές προτάσεις.

Οι ποικιλίες του είναι όπως αναφέραμε πολλές. Για την παρασκευή τουρσί χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερη σφιχτή υφή, κάτι που οδήγησε στην δημιουργία συγκεκριμένης ποικιλίας.

Πώς να επιλέξουμε

Αυτά που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, συχνά κερώνονται για να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της αποστολής και να παρατείνεται η διάρκεια ζωής τους. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα τρίβουμε καλά ή τα ξεφλουδίζουμε. Η σφριγηλότητα είναι η καλύτερη ένδειξη φρεσκάδας όταν τα αγοράζουμε. Αποφεύγουμε τα πολύ μαλακά ή ζαρωμένα, με εξωτερικά στίγματα ή χτυπήματα.

Τρόπος προετοιμασίας

Κατά την προετοιμασία τους, ορισμένοι μάγειρες αφαιρούν τους εσωτερικούς σπόρους όταν είναι αρκετά μεγάλα. Μόνο όταν έχουν αναπτυχθεί πλήρως γίνονται ενοχλητικά και δυσάρεστα στο φαγητό και πρέπει να αφαιρεθούν. Το αν θα ξεφλουδίσουμε ή όχι το αγγούρι εξαρτάται από το πώς σκοπεύουμε να ο κόψουμε. Τα περισσότερα  έχουν χοντρή, σκληρή φλούδα, οπότε αν τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, είναι καλύτερο να τα ξεφλουδίσουμε. Αν τα κόψουμε σε λεπτές φέτες, η εξωτερική τους φλούδα είναι πιο εύγευστη. Υπάρχουν ποικιλίες με λεπτή φλούδα, όπου δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Τρόπος αποθήκευσης

Τα αποθηκεύουμε  στο συρτάρι του ψυγείου, χαλαρά ή σε ανοιχτή πλαστική σακούλα. Μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό, περιορίζει αρκετά τον χρόνο συντήρησής τους. Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης εγγυάται και καλύτερο αποτέλεσμα στις συνταγές όταν χρησιμοποιούνται. 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται