Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
ΣΩΣ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
ΣΩΣ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
- Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.
- Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για μπεργκερ, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά
- Οταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει.
- Τα ακουμπαμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.
- Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.
- Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα μπεργερ και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.
- Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικά και αφράτα ψωμάκια για burger.