Αν θέλετε να απολαύσετε τα καλύτερα χειροποίητα και πιο αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ, αυτή είναι η συνταγή που ψάχνετε! Δοκιμάστε τα και θα σας γίνουν...

Αν θέλετε να απολαύσετε τα καλύτερα χειροποίητα και πιο αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ, αυτή είναι η συνταγή που ψάχνετε! Δοκιμάστε τα και θα σας γίνουν συνήθεια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
376

Υλικά

  • Μερίδες 10 τμχ τμχ

Για τα αφράτα ψωμάκια για burger

  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γρ. χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα αφράτα σπιτικά ψωμάκια για burger,

    Πρώτα σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.

    Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει η ζύμη, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

    Αφού φουσκώσει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.

    Τη ζυμώνουμε απαλά.

    Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια όμοια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ψωμάκι.

    Αλευρώνουμε λαμαρίνα (ή στρώνουμε λαδόκολλα), αραδιάζουμε τα ψωμάκια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.

    Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.

    Στο χρόνο παρασκευής υπολογίστε τους χρόνους αναμονής.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται