Για το μπεργκερ
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.
Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για μπεργκερ, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά
Οταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει.
Τα ακουμπαμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.
Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.
Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα μπεργερ και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικά και αφράτα ψωμάκια για burger.