Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εκτέλεση
- Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
- Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
- Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
- Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
- Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
- Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.