Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
- Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.