Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με μακαρόνια! Με υπέροχη σάλτσα και όλη τη γεύση του χωριάτικου κοτόπουλου.

Δύσκολη
1:40

6

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στεγνώνουμε πρώτα καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′.
  4. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  5. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  6. Τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.
  8. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.
  11. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  12. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′.
  13. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
  14. Δείτε πως συντηρούμε και πως ξεπαγώνουμε σωστά το κοτόπουλο.
Απόρρητο