Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Πρώτα, πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με τυρί και 1 φλ. μπεσαμέλ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος.
- Κάνουμε μια στρώση με τα λαχανικά και το τυρί, κρατάμε λίγο κεφαλοτύρι για την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά με την σάλτσα ντομάτας.
- Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με την κρέμα μανιταριών και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 200 ºC, στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
- Βάζουμε την μια κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια να πιουν όλα τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας καλά για να δέσει η κρέμα και να μην έχει σβόλους.
- Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.
- Ρίχνουμε το σχοινόπρασο.
- Την απλώνουμε σε στρώση στο παστίτσιο λαχανικών.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ