Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ALLA NORMA
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ALLA NORMA
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε καρέ. Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′.
- Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Έπειτα σοτάρουμε και τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.
- Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.